Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ďalší útok na betlehem v Giraltovciach: V noci znovu úradovali vandali
Zdielať na

Ďalší útok na betlehem v Giraltovciach: V noci znovu úradovali vandali

GIRALTOVCE (OKRES SVIDNÍK) / V prípade útoku na Betlehem v Giraltovciach máme jednu dobrú a jednú zlú správu. Tou dobrou je, že človek, ktorý útočil na betlehem sa priznal a zaplatil škodu. Zlou správou je, že ďalšiu noc bol betlehem v Giraltovciach opäť terčom útoku.

"Je mi to strašne ľúto, neviem čo dodať," reagovala ​vedúca Odboru kultúry na mestskom úrade v Giraltovciach po tom, čo znova našla betlehem zničený. Vandalov pred útokom nič neodradilo, už druhýkrát za dva dni. Výsledkom prvého útoku bol odhalený Ježiško a somárik s dolámanými nohami. Po odvysielanej reportáži sa človeku, ktorému padol do mušky betlehem v Giraltovciach, asi pohlo svedomie. Na druhý deň prišiel zahanbený na mestský úrad a škodu uhradil. Priznal, že bol pod vplyvom alkoholu.

​Prišla ale ďalšia rana. Vedúca Odboru kultúry sa ráno, 10. decembra, nestačila čudovať. Betlehem opäť poničil vandal. Tentokrát za obeť padla malá ovečka s barančekom. Vandalovi padli do oka aj darčeky, ktoré za sebou ťahajú soby. "Je možné, že začal pri soboch ale dokončil svoju prácu v betleheme," reagovala vedúca Odboru kultúry Mária Osifová. Ten, kto si vzal betlehem za terč druhého útoku zrejme prepočul dôležitú informáciu, že sa to stalo aj po iné roky a doteraz sa zakaždým podarilo vinníkov odhaliť. "Ráno sme volali hneď políciu, ktorá už prezerá zábery z kamerového systému," dodala Mária Osifová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy