Skoro jasno
23°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Na prechádzke našli obesenú kobylu
Zdielať na

Na prechádzke našli obesenú kobylu

Veterinár vylúčil týranie koní, no obesená kobyla bola uviazaná minimálne neštandardným spôsobom

"Visela dolu svahom, ako teraz," opísala ošetrovateľka. O majiteľovom vyjadrení, že kone bol kontrolovať naposledy včera neskoro večer a všetko bolo v poriadku, si myslí, že nie je pravdivé.

Okolo mŕtvej kobyly priviazanej špagátom o strom pobehovalo žriebä, ktoré sa dožadovalo materského mlieka.

"Bežne tu behajú diviaky, srny, sa asi splašila a takto to dopadlo, považujeme to za nešťastnú náhodu,“ vyhlásila manželka majiteľa koní.

Podľa privolaného pracovníka veterinárnej správy boli kone v dobrej kondícii, týranie tak vylúčil. Skonštatoval však, že minimálne priviazanie koňa na svahu o strom špagátom okolo krku bolo neštandardné. Kobyla sa zrejme šmykla, spadla a už si nedokázala pomôcť.

„Zatiaľ nie je možné určiť, či sa jedná o priestupok alebo trestný čin, pravdepodobne ide o priestupok," povedala hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Petra Všková, podľa ktorej bude skôr problém v tom, že tieto zvieratá boli zle ustajnené.

Majiteľ bol zo straty krásnej kobyly zronený, pripravoval ju na hypoterapiu. Mala tak pomáhať telesne postihnutým deťom. O finančnej strate ani nechcel hovoriť, odhadol ju na minimálne 3000 eur.

Zdielať na