Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Finančná správa porušila vyhlášku ÚVZ, netestovala zamestnancov
Zdielať na

Finančná správa porušila vyhlášku ÚVZ, netestovala zamestnancov

BRATISLAVA / Podnet zamestnanca finančnej správy odhalil, že pracovníci daňových a colných úradov sa napriek platnej vyhláške Úradu verejného zdravotníctva ešte netestovali. Povinnosť pritom platí už od pondelka.

"Organizácia, ktorá patrí pod ministerstvo financií, finančná správa, zastrešujúca colné a daňové úrady, zatiaľ netestuje neočkovaných zamestnancov. Začať sa má až 2. decembra," znie anonymná správa doručená do redakcie TV JOJ. V pondelok sa každý pri vstupe na pracovisko preukázal dokumentom potvrdzujúcim jeho príslušnosť k skupine OTP, no zamestnancom nebola poskytnutá v prvých troch dňoch možnosť testovania.

Podľa vyhlášky ÚVZ sú intervaly stanovené jasne. "Testovanie určenej skupiny svojich zamestnancov Finančné riaditeľstvo SR zabezpečí tak, aby bolo vo vzťahu k dotknutému zamestnancovi vykonané vždy jedenkrát v danom týždni," povedal Vojtech Jakab z komunikačného oddelenia danej štátnej inštitúcie. 

Hygiena tvrdí, že nie je dôležité, na ktorý deň pripadá plošné testovanie, kontrola testov je však povinná. V prípade, že si pracovník test nezabezpečí sám, je za to zodpovedný zamestnávateľ a celá situácia by tak mohla pre finančnú správu skončiť problémom. "V prípade podozrenia z nedodržiavania vyhlášky sa treba s podnetom obrátiť na miestny príslušný regionálny úrad verejného zdravotníctva," uzavrela hovorkyňa ÚVZ Daša Račková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy