Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Pellegrini vypovedá na NAKA: Bol som predvolaný ako svedok, ako svedok aj odchádzam
Zdielať na

Pellegrini vypovedá na NAKA: Bol som predvolaný ako svedok, ako svedok aj odchádzam

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Bývalý premiér a líder strany Hlas-SD Peter Pellegrini vypovedá na Národnej kriminálnej agentúre.

Ako prvý o tom informoval portál aktuality.sk. Podľa portálu by výsluch mohol súvisieť s kauzou Mýtnik a zbrojárom Miroslavom Výbohom. 

"Bol som predvolaný ako svedok, pani vyšetrovateľke som všetko povedal a ako svedok aj odchádzam," uviedol Peter Pellegrini krátko po výpovedi. "Nie je mi nič kladené za vinu, vzhľadom na to, že ide o neverejné prípravné konanie, žiadne detaily vám povedať nemôžem," dodal. 

Pellegrini potvrdil, že išlo o kauzu Mýtnik. "Je to v tejto veci, ale o čom som vypovedal ako svedok, vám samozrejme nemôžem povedať, a prosím sa ma ani na nič nepýtajte, pretože vám ani na nič iné odpovedať nemôžem," uviedol Pellegrini. 

Tvrdenia o úplatku 150 tisíc Pellegrini odmieta. "Samozrejme sú tieto tvrdenia nepravdivé, nikdy sa nič také nestalo, a od nikoho som nič také ani nepožadoval, a nikdy som ani žiadnu výhodu nedostal," uviedol Pellegrini a ešte dodal, že všetko je v tejto veci už povedané. 

Na výsluchu bol aj advokát Miroslava Výboha, Ladislav Stejskal. "Výsluch pána Pellegriniho bol veľmi dôležitý. Sme radi, že prišiel a veľmi podrobne popísal všetko, na čo sa ho pýtali," uviedol Stejskal. 

"Pán Pellegrini potvrdil, že obvinenia nášho klienta, pána Výboha sú nepravdivé a účelové," dodal Stejskal. Výbohov advokát uviedol, že jeho klient má záujem vypovedať a výsluchu sa nevyhýba. "Pán Výboh sa nevyhýba, pán Výboh je v zahraničí pravidelne. Má záujem vypovedať a sme v rokovaní s orgánmi činnými v trestnom konaní, že by bol vypočutý cez telemost," dodal Stejskal. 

Viac vo videu: 

​V kauze Mýtnik obvinili koncom októbra aj Jozefa Brhela ml., syna oligarchu Jozefa Brhela. Podľa informácií TV JOJ ho obvinili z legalizácie príjmu z trestnej činnosti. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy