Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Pánovi Františkovi operovali iné koleno ako mali. Teraz vymáha náhradu škody
Zdielať na

Pánovi Františkovi operovali iné koleno ako mali. Teraz vymáha náhradu škody

NITRA / Prípad 78-ročného Františka, ktorému v nemocnici v Nitre omylom namiesto pravého kolena operovali ľavé sa už ocitol na súde. Bývalý futbalový reprezentant totiž dostal umelý kĺb do zdravého kolena. Od nemocnice teraz žiada odškodné. Táto chyba ho doteraz obmedzuje v pohybe a problém má teraz s obidvomi nohami.

"Je to nezvratné, stále je to umelina," povedal poškodený pán František. Takto celú situáciu vníma aj s odstupom času pán František. Pred vyše dvomi rokmi išiel do nemocnice na výmenu umelého kĺbu na pravom kolene. Potom, ako sa prebral z narkózy však zažil poriadny šok. "Som začal kričať, že mne ste zdravú nohu operovali," opisoval situáciu. 

Namiesto pravej nohy mu operovali ľavú. Dôchodca, tento omyl stále nedokáže pochopiť. No a na operáciu kolena, do ktorého mu mali pôvodne dať umelý kĺb zatiaľ nenašiel odvahu. "Úplne ma zničili," uviedol František. 

Na výmenu kĺbu išiel muž vtedy iba preto, že dúfal, že si ešte zahrá aj futbal. Vzdať sa však musel aj mnohých aktivít, ktoré do operácie zvládal. "Ja som tajne dúfal, že ešte si môžem zašportovať teraz musím poprosiť niekoho, aby mi okopal záhradu," povedal. 

Pán František od nemocnice žiada nemajetkovú ujmu 65-tisíc a plus bolestné. "Keby prežili to, čo som ja prežil, bolo by im to málo, mne sa to zdá málo," obhajuje sa pán František. 

Nemocnica síce chybu uznala ale suma sa im zdá privysoká, preto aj prípad skončil na súde. Od začiatku argumentujú tým, že dôchodca nemal v poriadku aj druhé koleno. František hovorí, že nič také necítil. "By bolo predčasné vyjadrovať sa v tejto fáze konania," povedal právny zástupca FN Nitra Tomáš Stoklasa . 

Súd požiadal o vypracovanie znaleckých posudkov, pojednávanie bude pokračovať v ďalšom termíne. "To čo sa v súčasnosti ide dokazovať je výška nárokov, ktoré vznikli môjmu klientovi," uviedol právny zástupca Samuel Baránik. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy