Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Rakúski policajti prenasledovali bratislavského vodiča. Prestrelili mu pneumatiku
Zdielať na

Rakúski policajti prenasledovali bratislavského vodiča. Prestrelili mu pneumatiku

RAKÚSKO/SLOVENSKO / Dopravná kontrola rakúskych policajtov sa skončila naháňačkou. 49-ročný Bratislavčan rakúskej hliadke síce zastavil, ale po chvíli dupol na plyn a začal unikať. Policajti mu dokonca prestrelili pneumatiku. Aj napriek tomu sa vodič dostal až do Petržalky, kde ho zadržali.

Hliadka rakúskych policajtov zastavila Bratislavčana na červenom renaulte v jednej z obcí, neďaleko hraníc. Najprv mal hliadke uviesť nepravdivé údaje, potom dupol na plyn a začal unikať smerom na Slovensko.

"Policajti opakovane vyzývali vodiča k zastaveniu, na výzvy však nereagoval. Nereagoval ani na vytvorenú uzávery cesty, ktorú viaceré hliadky vytvorili zo služobných motorových vozidiel," povedal hovorca KR PZ Bratislava Michal Szeiff. 

Skrížiť cestu sa mu snažili ešte na území Rakúska. Ohrozil pritom jedného z policajtov, ktorý mu následne prestrelil pravé predné koleso. Ani to ho však nezastavilo a hliadkam unikal cez hraničný priechodom Berg.

A to aj napriek tomu, že mu pneumatika odpadla. Na disku prešiel až do Petržalky. "Únik pokračoval až na Bosákovú ulicu, kde vozidlo vodič odstavil v protismernej časti vozovky a z miesta chcel utiecť," uviedol Szeiff. 

"On vlastne bežal oproti mne. Videl som čiernu postavu, takej väčšej postavy a za ním dvaja policajti a potom som si to uvedomil až neskôr, keď bol trochu bližšie pri mne," povedal svedok. 

Bratislavčana spacifikovali rakúski policajti na parkovisku pri nákupnom centre. Potom si ho prevzali slovenskí kolegovia. 49-ročný muž pred políciou neunikal pre nič za nič. Mal totiž súdom uložené až dva zákazy činnosti viesť motorové vozidlá. "Poverený príslušník Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave V začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia," dodal Szeiff. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy