Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Tragédia pri Krupine: Čelná zrážka si vyžiadala životy dvoch mladých ľudí
Zdielať na

Tragédia pri Krupine: Čelná zrážka si vyžiadala životy dvoch mladých ľudí

KRUPINA / Mimoriadne tragicky sa skončila nehoda neďaleko Krupiny. Pri čelnej zrážke zahynuli dvaja mladí muži. Ďalší traja sa ťažko zranili. Hlavný ťah smerom na Maďarsko bol niekoľko hodín úplne neprejazdný. Podľa polície môže za tragédiu rýchla jazda.

Tragédia, ktorá sa vôbec nemusela odohrať keby 20.ročný mladík neprecenil svoje sily. Práve rýchla jazda je hlavnou príčinou dvojnásobnej tragédie. V aute, ktoré po čelnom náraze zdemolovalo na nepoznanie sedeli dvaja mladí muži vo veku 20 a 27 rokov. Ani jeden z nich nemal šancu silný náraz prežiť. "Robil nadčasy a ponáhľal sa domov," uviedla príbuzná. 

"Po príchode na miesto nehody sme museli jedno auto hasiť. Z druhého sme vyslobodzovali jedného účastníka, ďalší boli v opatere záchranárov," povedal Rasťo Oravec, HaZZ Krupina. 

Hasiči vystrihli zo zdemolovaného vraku už iba ich bezvládne telá. Posádka druhého auta mala väčšie šťastie. Traja mladí muži vo veku 19 až 24 rokov nehodu prežili, so zraneniami ich však odviezli do nemocnice. Dvaja z nich sú cudzinci, z Ukrajiny. "Utrpeli rôzne tipy poranení, jeden v kritickom stave v umelom spánku," povedala hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Alena Krčová. 

Podľa polície išlo auto príliš rýchlo, brzdná dráha pred nárazom mala zhruba sto metrov. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy