Jasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Bibliotéka je po roku naspäť. Návštevníkov potešia nielen knihy, ale aj spoločenské hry
Zdielať na

Bibliotéka je po roku naspäť. Návštevníkov potešia nielen knihy, ale aj spoločenské hry

BRATISLAVA / K čoraz dlhším nastávajúcim jesenným večerom sa mnohým z nás určite hodí dobrá kniha a šálka čaju. Niekto obľubuje horory, iný detektívky, romány, alebo cestopisy, či dokumenty. A v ponuke je aj náučná literatúra. Výber všetkých možných žánrov v týchto dňoch ponúka Knižná jeseň na najväčšom bratislavskom výstavisku. Nájdete tam nielen knihy, ale aj spoločenské hry a vzácne minerály.

Po ročnej prestávke sa vracia obľúbená výstava knižných noviniek. Tento rok sa jedná o komornejšiu atmosféru. Na druhú stranu práve pandémia bola dobrou pôdou pre knižných autorov. Priamo na výstave predstavia svoje novinky viacerí autori. 

Napríklad aj Peter Hoferix, ktorý vo svojej knihe opisuje svoju cestu okolo sveta, ktorú absolvoval stopom. Medzi vedecko-fantastickými knihami pribúdajú nové. Katarína Sojka predstaví najnovšiu operu Mutácia z planéty Zem alebo zbierku scifi poviedok Zajtra bude včera. 

Nemalú časť zaberajú aj pedagogické tituly a knihy určené deťom a školákom. Medzi nich patrí aj publikácia, ktorá atraktívnou formou opisuje výsledky bádania Mateja Bela Perly Uhorska. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy