Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Kauza Očistec: Gašpar a ďalší policajní funkcionári sú po roku väzby na slobode
Zdielať na

Kauza Očistec: Gašpar a ďalší policajní funkcionári sú po roku väzby na slobode

BANSKÁ BYSTRICA / Bývalé policajné vedenie sa po roku dostalo na slobodu. Ide o piatich obvinených v kauze "Očistec". Medzi nimi sú Tibor Gašpar, Peter Hraško aj Róbert Krajmer. O ich slobode rozhodol Najvyšší súd a o niekoľko hodín neskôr sa už balili na odchod.

​Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar odišiel z ústavu na výkon väzby z Banskej Bystrice okolo pol šiestej večer. Po roku vo väzbe odchádzal s niekoľkými taškami vecí a televízorom. Pred bránami ho čakal obhajca, ktorý ho odviezol za rodinou. Samotný Tibor Gašpar na otázky odpovedal stručne. "Nebudem odpovedať na žiadne otázky, minimálne nie do právoplatného skončenia tejto veci. Teraz sa budem venovať obhajobe, tak ako som to robil rok," povedal Gašpar. "Boli sme s pánom Gašparom na štandardnej porade, v ktorej budeme pokračovať neskôr. Trestné stíhanie pokračuje naďalej, budeme sa tomu zodpovedne venovať," vyjadril sa advokát Tibora Gašpara Marek Para. 

​Bývalý šéf protikorupčnej jednotky Róbert Krajmer opustil žilinskú väznicu krátko po pol šiestej večer a zjavne pritom nemal dobrú náladu. Ponáhľal k autu, ktoré ho čakalo obďaleč. "Poprosím vás, aby ste ma nechali," vyjadril sa stroho k otázkam novinárov.

Krátko po pol šiestej vyšli z budovy bratislavského Justičného paláca bývalý šéf NAKA Peter Hraško a bývalý šéf odboru podpory riadenia NAKA Marián Zetocha. "Teším sa na stretnutie s rodinou," povedal Hraško. "Môžte nám dať trošku času. Potrebujeme sa zbaliť," vyjadril sa Zetocha. Obaja obvinení si z väzby niesli viacero tašiek s osobnými vecami. Na cele mali k dispozícii napríklad aj vlastný televízor s izbovou anténou. S prekvapením ich nikto pred väznicou nečakal. Naopak oni čakali na odvoz. O svojich obvineniach však hovoriť nechceli. "V zásade k tomu sa nevyjadrím až do skončenia, úplného skončenia," dodal Hraško.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy