Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Bývalého policajného prezidenta a spol pustia z väzby: Podľa Kaliňáka už konečne nebudú porušované Gašparove práva
Zdielať na

Bývalého policajného prezidenta a spol pustia z väzby: Podľa Kaliňáka už konečne nebudú porušované Gašparove práva

BRATISLAVA / Bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara a ďalších bývalých policajných funkcionárov prepustia z väzby. Najvyšší súd rozhodol, že u obvinených už nie sú zákonné dôvody na predĺženie väzby, ktorá im končí 5. novembra 2021.

Robert Krajmer, Peter Hraško, Marián Zetocha, Milan Mihálik sa na slobodu dostanú po roku. Prvostupňový súd nesúhlasil s predĺžením väzobného stíhania a prepustil ich na slobodu ešte v októbri. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry však podal voči nepredĺženiu väzby sťažnosť.

Pre TV JOJ sa vyjadril Róbert Kaliňák, ktorý túto správu vníma ako mimoriadne pozitívnu. Podľa neho už konečne nebudú porušované práva Tibora Gašpara. Na druhej strane to ale vníma aj ako obrovskú tragédiu :"Tiborovi ten rok nikto nevráti a za ten rok sa polícia nikam neposunula." Dodáva tiež, že je za to, aby sa každé podozrenie prešetrilo, no je presvedčený, že v 80% prípadoch sú to všetko vymyslené veci, najmä tie, ktoré sú postavené na jednom "kajúcnikovi". "Nie som súčasťou Tiborovho obhajobného tímu, ale pravda je taká, že tam bolo toľko porušení zákona, že si myslím, že Tibor v najbližších dňoch, po tom, čo sa z toho nejakým spôsobom dostane, bude tráviť čas na podaniach voči všetkým orgánom, aby to napravil. Ale ako som vravel, ten rok sa už nedá vrátiť, to je niečo čo títo fašisti ukradli nevinnému človeku," dodal Róbert Kaliňák.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy