Oblačno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Majstrovstvá Európy v hybridnom šachu: Organizátori turnaj nezvládli a pripravili nás o medailu, hovorí klub šachových nádejí Bratislava
Zdielať na

Majstrovstvá Európy v hybridnom šachu: Organizátori turnaj nezvládli a pripravili nás o medailu, hovorí klub šachových nádejí Bratislava

Zdroj: Klub šachových nádejí Bratislava

BRATISLAVA/HUMENNÉ / Majstrovstvá Európy mládeže a juniorov v hybridnom šachu sa konali v dňoch 15. - 21. októbra. Zúčastnili sa na nich najlepší hráči z 55 krajín nášho kontinentu. Ich hybridná forma dodávala súťaži, na rozdiel od čisto online režimu, výrazne šachovejší rozmer. Hlavným organizátorom akcie bol Slovenský šachový zväz a kľúčom k výberu hráčov bolo umiestnenie z Majstrovstiev Slovenska 2021.

Medzinárodné podujatie absolvovala 25-členná slovenská výprava, vrátane sedemnásobnej účasti členov Klubu šachových nádejí Bratislava. Kým pätica účastníkov hrala v Humennom v priestoroch Šachy Reinter nad kaviarňou CheckMate, hracou miestnosťou zvyšnej dvadsiatky bol Hotel Plus v bratislavskej časti Trnávka.

Ako informoval Klub šachových nádejí Bratislava na svojej stránke, v prvom kole približne tretina bratislavskej skupiny odcestovala domov, pričom išlo najmä o dlhoročných reprezentantov. Chyba organizátorov súťaže totiž znemožnila účastníkom, až na pár výnimiek, nastúpiť na úvodné kolo. Niektorí, čo nastúpili, nemali šťastie, lebo ich partie boli prerušené a nakoľko sa začali, neboli kontumované, ale započítané ako prehry. Klub kritizuje nielen priebeh súťaže, ale aj priestory a zlé internetové pripojenie : "V súťaži o najhoršie priestory sme totiž bezkonkurenčne zvíťazili. Samozrejmosti ako vlajka SR a logo SŠZ? Projektor a plátno s premietaním slávnostného otvorenia súťaže?  V boji o cenu za najlaxnejší prístup týkajúci sa zabezpečenia internetu sme tvrdej európskej konkurencii taktiež nedali najmenšiu šancu. Našťastie to neboli Majstrovstvá sveta, lebo by sme zistili, že aj krajiny, ktoré inak asi ani neberieme vážne, by to zvládli na úplne inom leveli," vyjadril sa klub na svojej stránke.


Aj napriek zlým podmienkam skončila na piatom mieste

Ako jediná dohrala turnaj do konca iba Emka, od ktorej sa ako od devätnástej nasadenej hráčky skôr očakávalo, že bude popri titulovaných hráčkach a hráčkach z bývalého Sovietskeho zväzu "do počtu". O to viac po jej kontumačnej prehre v prvom kole. Potom ale podala obdivuhodný výkon a na konci turnaja mala 6 bodov a skalpy nasadenej jednotky a dvojky turnaja. Nakoniec ale skončila na piatom mieste, čo znamenalo pre ňu výborný výsledok a na medzinárodnom podujatí druhý najhodnotnejším v histórii klubu. Aj v tomto prípade má klub na organizátorov ťažké srdce. "Organizačný štáb ju prakticky pripravil o medailu," reagoval. Emku počas turnaja pripravoval tréner Sergej Berezjukov.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy