Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Muž unikal pred políciou a ohrozoval účastníkov cestnej premávky. Dychová skúška policajtov prekvapila
Zdielať na

Muž unikal pred políciou a ohrozoval účastníkov cestnej premávky. Dychová skúška policajtov prekvapila

POVAŽSKÁ BYSTRICA / 44- ročný Slavomír vo svojom starom Forde unikal pred políciou cez viacero okresov, ohrozoval vodičov, chodcov, ale aj samotných policajtov. Keď ho v Považskej Bystrici zadržali, odobrali mu biologický materiá,l aby zistili či nebol pod vplyvom drog. Výsledky policajtov prekvapili.

Policajti sa ho snažili zastaviť aj výstrelmi zo služobnej zbrane. Jedna strela smerovala do vzduchu, druhá na auto.

"Vodič svojou bezohľadnou jazdou ohrozil najmenej 11 vodičov v Žilinskom i Trenčianskom kraji, ktorí museli kvôli jeho agresívnej jazde prudko brzdiť, uhýbať sa na krajnicu, alebo úplne zmeniť smer svojej jazdy, aby zabránili zrážke. Nebezpečenstvu vystavil aj zasahujúcich policajtov," potvrdila Danka Adámiková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne. Zadržali ho až v Považskej Bystrici, keď doslova preletel cez kruhový objazd. "Pravdepodobne nevybral ten kruháč a chytil predným kolesom obrubník," povedal jeden zo svedkov udalosti. 

Príčinou nebol alkohol, ani drogy

Aj keď by sa zdalo, že za jeho šialenou jazdou bol minimálne alkohol alebo drogy, výsledky prekvapili. "Dychová skúška bola negatívna. Rovnako boli negatívne aj vzorky odobratého materiálu," povedala Adámiková.  Vodiča obvinili zo všeobecného ohrozenia a z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia.

V roku 2017 mu pritom vzali vodičský preukaz. Okresný súd v Žiline mu trestným rozkazom zakázal šoférovanie na 67 mesiacov a o rok neskôr rovnaký zákaz len vo výške 24 mesiacov dostal aj na Okresnom súde v Trenčíne. Žilinčanovi teraz hrozí až desaťročné väzenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy