Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
VIDEO: Autentické zábery po požiari pavilóna ružomberskej nemocnice, ktorému zhorela strecha aj podkrovie
Zdielať na

VIDEO: Autentické zábery po požiari pavilóna ružomberskej nemocnice, ktorému zhorela strecha aj podkrovie

RUŽOMBEROK / Po požiari v Ústrednej vojenskej nemocnici v Ružomberku nastalo veľké premiestňovanie pacientov na iné oddelenia, ale aj prístrojov a materiálov. Už v utorok, 19. októbra, tam chcú pristúpiť k plánovaným operáciám. Urgentná starostlivosť je tiež plne funkčná. Pri rekonštrukcii prisľúbil pomoc aj rezort obrany.

V podkroví zhoreli miestnosti pre personál, vrátane miestností pre upratovačky a aj kancelárske priestory. Pri hasení zatiekli spodné poschodia. Voda tam bola približne po členky. "Je odstavená časť chirurgickej kliniky, časť Ára, neurochirurgie. Arových pacientov sme premiestnili do chirurgickej prístavby, ktorá nebola postihnutá," informuje riaditeľ nemocnice Robert Rusnák. 

Požiar čiastočne zasiahol aj chod ambulancii

"Lebo je odstavená voda, kúrenie," hovorí Rusnák. Ale od stredy už chcú ambulancie naplno fungovať. Neurochirurgická klinika, vrátane pacientov, sa sťahovala na očnú kliniku. 

Aj keď majú sklz s plánovanými operáciami, chceli by to dobehnúť do niekoľkých dní. "Pacientov plánujeme zaradiť už v utorok do operačného programu. Aby sme im to trápenie uľahčili," informuje primár neurochirurgie Peter Durny. "Už v tomto týždni ich zaradiť do programu, pretože s tým súvisia ďalšie veci, ako sú predoperačné vyšetrenia, výsledky PCR testov, objednaný zdravotnícky materiál," hovorí Rusnák. 

Podobné je to aj na iných oddeleniach

V zhorenom chirurgickom pavilóne pracovali policajti, vojaci aj hasiči. "Sú tu komisie z rôznych oblastí, prebieha analýza," tvrdí Rusnák. 

Podľa riaditeľa nemocnice odhadovaná škoda len na streche je 350-tisíc."Pokial tam zistíme poškodenie elektroinštalácie, bude tam škoda vo vacsom rozsahu," hovorí Rusnák. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy