Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Nový člen TV JOJ: Na obrazovky prichádza športový kanál JOJ ŠPORT
Zdielať na

Nový člen TV JOJ: Na obrazovky prichádza športový kanál JOJ ŠPORT

BRATISLAVA / Prvé hodiny vysielania má v týchto chvíľach za sebou nová slovenská športová televízia. Začala volejbalovou ligou majstrov, v ktorej bojuje Komárno. Nová televízia JOJ Šport! Je to predzvesť toho, čo bude prinášať počas viac ako 6 500 hodín živých prenosov ročne. Stanica je zameraná na prezentáciu slovenských klubov a slovenských športovcov.

"Na Slovensku športový kanál, ktorý by sa venoval slovenským športovcom a slovenským ligám dodnes nebol. My sme túto prázdnu dieru snažili vyplniť," opísal ako sa zrodil nápad na vytvorenie nového kanála jeho riaditeľ Roman Neuschl. 

V pláne je viac ako 20 živých prenosov týždenne, takmer 800 zápasov z domácich i zahraničných líg. "My sme mali to šťastie, že sme nakúpili veľké množstvo licenčných športových práv ešte pred rozhodnutím spustiť JOJ ŠPORT a to bol taký základný pilier toho rozhodnutia," doplnil zrodenie nového člena TV JOJ generálny riaditeľ JOJ GROUP, Marcel Grega. 

Slovenských športovcov teda uvidia diváci nielen počas bojov v domácich súťažiach, ale aj na vrcholných športových podujatiach ako je hokejový svetový šampionát, svetový pohár v alpskom lyžovaní, či Tour de France a atletická Diamantová liga. Športoví moderátori budú musieť byť zdatní a nestratiť reč, vysielať sa totiž bude 24 hodín a 7 dní v týždni. Medzi nimi budú viaceré známe mená a to aj zo slovenského športu, či jeho zákulisia. "Tým, že tá televízia je zameraná hlavne na slovenský šport, tak to je benefit o to navyše," vyjadril sa komentátor volejbalových zápasov Filip Hudec. "Je to perfektné. Pre šport je to veľmi prospešné na Slovensku," okomentoval vznik JOJ ŠPORT bývalý reprezentant vo volejbale Richard Nemec. "Ja mám rád takéto výzvy, pretože všetko to môže pomôcť športu, takže určite aj ja som plný očakávaní," vyjadril sa športový komentátor a moderátor Slávo Jurko. 

Aby si divák slovenský šport a športovcov mohol vychutnať, museli sa hlavne správne pozapájať káble a bolo ich na kilometre. "To, čo sme objednali na začiatku nestačilo, takže momentálne máme niečo vyše 16 kilometrov káblov," uviedol hlavný technológ Juraj Knoško.

Jediné, čo ostalo pri privítaní nového člena je prianie. "Televíznej stanici JOJ ŠPORT želám veľa televíznych divákov a slovenskému športu na TV JOJ ŠPORT veľa úspechov," poprial generálny riaditeľ JOJ GROUP Marcel Grega. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy