Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
VIDEO: Muž v noci prechádzal cez cestu štvornožky. Neodradil ho ani prichádzajúci trolejbus
Zdielať na

VIDEO: Muž v noci prechádzal cez cestu štvornožky. Neodradil ho ani prichádzajúci trolejbus

BRATISLAVA / Potácajúci sa a mierne dezorientovaný muž ohrozoval v noci vodičov v centre Bratislavy. Keď už nevládal s krokom, tak si na chvíľku sadol - do stredu vozovky. Po krátkom čase sa pobral zrejme na druhú stranu cesty - štvornožky.

Prechádzať cez štvorprúdovú cestu mimo priechodu pre chodcov, je aj za svetla veľmi nebezpečné. A čo už potom, keď sa zotmie alebo je napríklad úplná tma a vy ste v tmavom oblečení.

A práve v utorok, 5. októbra, v noci spozorovali obyvatelia ulice muža v tmavom oblečení a bez reflexných prvkov, ako sa motá po ceste, pomedzi vozidlá, neďaleko hlavnej železničnej stanice. Dokonca sa v jednej chvíli snažil štvornožky prejsť na druhú stranu cesty. Zo záberov to vyzerá tak, že prichádzajúci trolejbus vôbec nevnímal.

"Krátko po 11tej večer nahlásil vodič trolejbusu kľačiacu osobu na Pražskej ulici, smerom na Brniansku, pričom tá bola v tmavom oblečení, a preto upovedomil dopravný dispečing, ktorý na miesto bol vyslaný spolu aj so štátnou políciou a následne upovedomil všetkých vodičov trolejbusov, aby jazdili po Pražskej ulici so zvýšenou opatrnosťou," informoval hovorca dopravného podniku Bratislava, Martin Chlebovec. Obyvatelia ulice pre bezpečnosť potulujúceho sa muža, ale aj vodičov na ceste, privolali na pomoc aj políciu. Avšak tá ho neprichytila pri vyčíňaní. "Po príchode hliadky sa muž na mieste už nenachádzal. Vami uvedenú vec evidujeme ako udalosť," uviedla hovorkyňa krajského riaditeľstva policajného zboru, Veronika Martiniaková. 

Počas týchto nadchádzajúcich ročných období budú dni čoraz kratšie a sychravejšie. Oveľa skôr sa bude stmievať, preto dbajte na svoju bezpečnosť. Či už budete zmorení prácou alebo inými okolnosťami, ktoré vám môžu mierne otupiť pozornosť, noste na sebe výrazný reflexný prvok.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy