Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Slovák pod vplyvom drog zrazil v Maďarsku dvoch cyklistov. Žena nehodu neprežila, muž leží v kóme
Zdielať na

Slovák pod vplyvom drog zrazil v Maďarsku dvoch cyklistov. Žena nehodu neprežila, muž leží v kóme

MAĎARSKO / Maďarská polícia zadržala slovenského vodiča. Mal spôsobiť dve nehody, ktorých účastníkmi boli cyklisti. Pri jednej z nich zomrela mladá maďarská športovkyňa. Druhý muž skončil s vážnymi zraneniami. Slovák si mal za volant sadnúť pod vplyvom drog.

Slovák pod vplyvom drog mal na dvoch rôznych miestach, v rozmedzí dvoch hodín zraziť dvoch ľudí na bicykloch. Mladá žena nehodu neprežila. V skorých ranných hodinách išla do práce. V pruhu pre cyklistov do nej malo vo vysokej rýchlosti naraziť terénne auto, ktoré po zrážke pokračovalo ďalej. 20-ročná hádzanárka vážnym zraneniam podľahla. Hrala v miestnom klube aj so svojou mamou. "Myslím, že celý tím je zasiahnutý, keď mi telefonovali dievčatá v ich hlase som počula, že sú v šoku," hovorí trénerka Elvíra Hoffer Szabóné. 

"Záchranári, ktorí dorazili na miesto, našli mladú ženu už v stave klinickej smrti," hovorí záchranár Pál Győrfi. Ani nie o dve hodiny už polícia prijala oznámenie o ďalšom zrazenom cyklistovi. Približne o 16 kilometrov ďalej auto s podobným popisom zrazilo otca dvoch deti. 49-ročný muž skončil s vážnym zranením chrbtice v nemocnici, kde ho museli ihneď operovať.

"Vyšiel až na chodník, kde bol cyklista a tu ho zrazil," tvrdí svedok. Vodič ani pri jednej z týchto nehôd nezastavil a zraneným neposkytol pomoc. Na základe kamerových záznamov ho zakrátko zadržala polícia. Ide o 35-ročného Slováka. "Okrem zadržania je 35-ročný muž stíhaný aj pre spôsobenie smrteľnej dopravnej nehody, a pre podozrenie zo spáchania trestného činu neposkytnutia pomoci," stanovisko polície župy Győr-Moson-Sopron. 

Zadržaný muž mal jazdiť bez svetiel. Momentálne je stále v rukách maďarskej polície. Tá bude žiadať aj jeho väzobné stíhanie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy