Skoro jasno
22°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Minister Turský možno príde pre likvidáciu popolčeka o funkciu
Zdielať na

Minister Turský možno príde pre likvidáciu popolčeka o funkciu

Zdroj: TASR/Martin Baumann

TV JOJ informovala, že zmluva platí. kritizuje ju aj premiér Robert Fico.

Do súťaže sa prihlásili tri spoločnosti, pričom dvoch záujemcov zo súťaže pre nesplnenie podmienok vylúčili. Súťaž nakoniec vyhrala firma Esco Krupina s ponukou o viac ako 27 miliónov eur (813,4 milióna Sk) vyššou ako jedna z vylúčených firiem, upozornil ako prvý týždenník Trend.

Víťazná firma by tak počas šiestich rokov za likvidáciu popolčeka a škvary mala získať vyše 85 miliónov eur (2,56 miliardy Sk). Ako informovala televízia JOJ, zmluva stále platí, ale podľa ministerstva životného prostredia sa v tomto roku realizovať asi nebude. Zmluvu pritom kritizuje šéf kabinetu Robert Fico. "Predseda vlády principiálne nesúhlasí s realizáciou tohto projektu za týchto stanovených podmienok," povedala pre televíziu jeho hovorkyňa Silvia Glendová. 

V prípade Turského odvolania by tak za súčasného kabinetu došlo už k štvrtej personálnej zmene na poste šéfa rezortu životného prostredia. Minister je pritom vo funkcii od konca mája, keď nahradil svojho predchodcu Jána Chrbeta. Ten prišiel o kreslo pre sporný predaj emisných kvót oxidu uhličitého. Chrbet nastúpil na ministerstvo po Jaroslavovi Izákovi, ktorému sa stalo osudným čerpanie prostriedkov z Environmentálneho fondu v súlade so zákonom, ale v rozpore s etickými pravidlami.

Zdielať na