Skoro jasno
23°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Prístavný most bude konečne odbremenený. Oficiálne otvorili Lužný most
Zdielať na

Prístavný most bude konečne odbremenený. Oficiálne otvorili Lužný most

BRATISLAVA / Na okraji Bratislavy oficiálne otvorili Lužný alebo nazývaný aj Dunajský most. Ide o šiesty bratislavský most, ktorý je súčasťou obchvatu hlavného mesta a spája bratislavskú časť Petržalka na rýchlostnú cestu R7, ktorá zas spája Bratislavu s ľuďmi, ktorí žijú blízko maďarských hraníc. Aby obchvat však bol obchvatom, mal by sa napojiť na D1, to sa však ale v blízkej dobe nestane. Exminister dopravy si trúfol tipnúť, či sa tak stane skôr, ako bude dobudovaná diaľnica do Košíc.

Konzorcium, ktoré ma výstavbu obchvatu na starosti dnes oficiálne otvorilo nový most. Ako prví ho využili cyklisti. Jeho základnou úlohou - nateraz - je odbremiť prístavný most, ktorý patrí medzi najvyťaženejšie cesty na Slovensku. Ide o takmer trojkilometrové súmestie.

"Na most sa viete dostať križovatke Rusovce, po novom Petržalka A a viete pokračovať po Ivanku. Následne budúci víkend sa otvorí prepojenie na D2 a R7, ktorá spojí križovatku Bratislavu Juh s Prievozom. To je prepojenie s Prievozom na Bajkalskú ulicu," povedal prevádzkový riaditeľ Tomáš Bežilla. 

​D4ku stavia súkromné konzorcium. Už máji minulého roka televízia JOJ informovala, že stavba má tak trochu chybu, nie je totiž napojená na diaľnicu D1. Minister na dnešné otváranie - ako odkázalo jeho komunikačné oddelenie - z osobných dôvodov neprišiel. Prišiel jeho predchodca, ktorému sme položili otázku, či bude skôr napojený obchvat alebo diaľnica do Košíc. Nie náhodná otázka, keďže do metropoly východu sme mali pohodlne jazdiť už v roku 2010.

"Fú to ste mi dali otázku, určite ale bude urobená križovatka ako diaľnica do Košíc na úseku Turany Hubová. To nebude skôr ako 2026," uviedol bývalý minister dopravy Arpád Érsek. "Koncesionár postavil všetko čo mohol v zmysle zmluvy," povedal Bežilla. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy