Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Dráma uprostred frekventovanej cesty v Humennom: vodiči bojovali o život 65-ročného muža
Zdielať na

Dráma uprostred frekventovanej cesty v Humennom: vodiči bojovali o život 65-ročného muža

HUMENNÉ / Vodiči aj záchranári tam bojovali o život 65 -ročného muža. Počas šoférovania mu prišlo nevoľno, pričom auto ďalej nekontrolovane pokračovalo v jazde. Po náraze do betónového múru ho odhodilo späť na cestu. Tam nasledovala zrážka s kamiónom, ktorý bol naložený drevom.

Vodič kamióna viezol 25 ton dreva. Všimol si, že vodič oproti išiel veľmi podozrivo. "Všimol som si, že nejak divne ide po tej ceste. Už neovládal auto, odpadol za volantom, prešiel do protismeru, vrazil tu do múra," opísal udalosť voči oproti idúceho kamióna. 

Odtiaľ auto odhodilo späť do frekventovanej premávky, kde sa zrazilo s plne naloženým kamiónom. Ostatní vodiči okamžite zastavili a ponáhľali sa mužovi pomôcť. "Po príchode na miesto bola osoba mimo vozidla a ihneď jej bola poskytnutá KPR," uviedol veliteľ zásahu Róbert Bovan. "Vystúpili viacerí z auta, vytiahli ho von a tu na ceste mu dávali prvú pomoc," povedal ďalší vodič kamióna o ľuďoch, ktorí pomáhali. V oživovaní potom pokračovali záchranári.

"Záchranári museli muža vzhľadom na jeho vážny zdravotný stav uviesť do umelého spánku," informovala hovorkyňa operačného strediska Alena Krčová.  Vodiča v kritickom stave previezli do humenskej nemocnice, odkiaľ ale napokon prišla smutná správa. "Aj napriek enormnému úsiliu lekárskeho tímu sa ho nepodarilo zachrániť," uviedla hovorkyňa siete nemocníc, Bianka Krejčíová. 

Presné okolnosti a príčinu tejto nehody už začala vyšetrovať polícia. "Z dôvodu, že pri dopravnej nehode k úmrtiu 65-ročného muža z okresu Vranov nad Topľou, bolo políciou začaté trestné stíhanie vo veci usmrtenia," uviedla hovorkyňa krajského riaditeľstva Jana Ligdayová. Príčinu smrti 65-ročného vodiča odhalia až výsledky pitvy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy