Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Prezidentka Zuzana Čaputová prežíva obrovský smútok. Zomrel jej milovaný otec
Zdielať na

Prezidentka Zuzana Čaputová prežíva obrovský smútok. Zomrel jej milovaný otec

Zdroj: SITA

BRATISLAVA / Prezidentka Zuzana Čaputová prežíva obrovský smútok. Po ťažkej a dlhej chorobe zomrel jej milovaný otec Štefan Strapák.

„Dnes som sa rozlúčila na letisku so Svätým Otcom. V duchu som ale so slzami kývala aj tomu svojmu. V pondelok ešte vnímal, keď som mu povedala, že mu pápež požehnal. Odišiel v pokoji, doma, v starostlivosti rodiny,“ priblížila Čaputová vo svojom profile na sociálnej sieti. Zároveň sa v komentári svojmu otcovi poďakovala. Tiež v mene celej rodiny vyjadrila vďaku za všetku prejavenú sústrasť.

Otec prezidentky SR Zuzany Čaputovej Štefan Strapák zomrel v stredu 15. septembra vo veku 79 rokov. Informoval o tom aj jej hovorca Martin Strižinec. Na najbližšie dni si z tohto dôvodu prezidentka upravila svoj pracovný program.

Napriek úmrtiu otca sa prezidentka zúčastnila omše v Šaštíne, ale aj rozlúčky s pápežom na letisku v Bratislave. Tam ho pred 14-tou hodinou odprevadila až k lietadlu. Na jej tvári bolo jasne vidieť smútok a miestami dokonca vyzerala, akoby plakala.

Prezidentka žiada verejnosť o rešpektovanie súkromia. „V tejto súvislosti prosíme médiá a verejnosť, aby v tejto ťažkej chvíli rešpektovali súkromie prezidentky, jej najbližšej rodiny a ostatných pozostalých,“ uviedol Strižinec.

Prezidentke kondolovali aj politici

Vládne hnutie Sme rodina vo svojom profile na sociálnej sieti vyjadrilo úprimnú sústrasť prezidentke a celej rodine. Zapriala im veľa síl, aby sa vyrovnali s touto obrovskou stratou. Ku kondolencii sa pripojil aj predseda hnutia Sme rodina a predseda Národnej rady SR Boris Kollár.

Úprimnú sústrasť prezidentke vyjadrila aj strana Smer – sociálna demokracia vo svojom profile na sociálnej sieti. „Smrť rodiča je obrovskou stratou, ktorá hlboko zasiahne každého človeka. Prajeme pani prezidentke veľa síl, aby sa dokázala vyrovnať s touto nesmiernou stratou,“ uviedla.

„Vyslovujem úprimnú sústrasť pani prezidentke v súvislosti s úmrtím jej otca. Sú to ťažké chvíle, keď nás opúšťajú tí, ktorí nás viedli po dlhé roky životom,“ uviedol predseda strany Hlas – sociálna demokracia Peter Pellegrini vo svojom statuse na sociálnej sieti. Verí, že aj za pomoci najbližších sa prezidentke podarí prekonať túto vážnu stratu.

Mimoparlamentná strana Slovenská národná strana (SNS) tiež vyjadrila Čaputovej úprimnú sústrasť. „V živote sú chvíle, kedy sa zastaví čas. Rodičia sú našou najväčšou oporou živote. Strata blízkeho človeka je veľkou ranou,“ napísala.



Súvisiace články

Najčítanejšie správy