Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
S príchodom pápeža čaká Košičanov nečakané prekvapenie
Zdielať na

S príchodom pápeža čaká Košičanov nečakané prekvapenie

KOŠICE / Jednou zo zastávok pápeža Františka budú Košice, kde sa stretne s mládežou. Na túto slávnosť síce pripravujú celodenný program, no z kapacity 35-tisíc účastníkov, ktorú vymedzili na futbalovom štadióne sa zatiaľ prihlásilo len osem tisíc. Pápež by najnovšie mohol navštíviť aj iné miesto v Košiciach, ako už dopredu avizovaný Luník IX.

Mnoho Košičanov bolo sklamaných z toho, že svätý otec navštívi len Luník IX a nepozrie si napríklad Dóm svätej Alžbety, ktorý je historickou dominantou mesta. No vyzerá to tak, že sa ľady pohli a delegácia z Vatikánu túto možnosť ešte nezahodila za hlavu. Pápež by sa tak mohol objaviť aj na košickej Hlavnej ulici.

"Našou ambíciou je, aby svätý otec vidiel Hlavnú ulicu, aby prišiel k Dómu svätej Alžbety," tvrdí primátor Košíc Jaroslav Polaček. "Čakáme na potvrdenie z Vatikánu," hovorí organizátor programu návštevy pápeža Peter Ďuriš. 

Pred touto veľkou slávnosťou je v meste zhon. Od úpravy kvetinovej výzdoby až po výstavbu pódia a upratovanie. 

Vďaka návšteve pápeža si na Luníku IX mimoriadne polepšia 

Aktuálne tam prebieha množstvo prác, okrem iného aj kompletná oprava ciest. "Som veľmi rád, že ministerstvo financií vyčlenilo finančné prostriedky na opravu cesty na Luníku IX, tá je platená zo štátnych zdrojov," hovorí Polaček. 

Svätý otec si želal, aby Luník IX nikto nepretváral a spoznal ho v pôvodnom stave. "Želal si to, aby sme nerobili z toho divadlo a ani sa nesnažili niečo zakryť, pretože on pozná tieto pomery," hovorí Ďuriš.

 Na stretnutie pápeža s mládežou, ktoré sa uskutoční na štadióne Lokomotíva, pripravujú celodenný veľkolepý program, ktorý vyvrcholí špeciálne zloženou hymnou na túto udalosť. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy