Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dóm svätého Štefana vo Viedni ponúka možnosť zaočkovania sa aj počas omše
Zdielať na

Dóm svätého Štefana vo Viedni ponúka možnosť zaočkovania sa aj počas omše

VIEDEŇ / Ak žijete alebo pracujete v Rakúsku, zbystrite pozornosť. Od štvrtka až do nedele je možné dať sa zaočkovať na netradičnom mieste - v známom Dóme svätého Štefana vo Viedni. Netypické je nielen miesto, ale aj čas. Svoju vakcínu tam ľudia môžu dostať priamo počas omše.

Nielen Rakúšania, ale aj Slováci, ktorí tu žijú či pracujú sa oddnes môžu dať zaočkovať v Dóme svätého Štefana vo Viedni.

Hádam niet turistu, ktorý by si počas návštevy metropoly Rakúska, nepozrel tento svetoznámy chrám.
Tentokrát sa tam dialo naozaj niečo nezvyčajné. Z katedrály sa stalo očkovacie centrum. Na očkovanie sa netreba vopred prihlásiť. Osobám starším ako 18 rokov bude poskytnutá vakcína Johnson and Johnson a ľudia medzi dvanástym a sedemnástym rokom dostanú vakcínu od firmy Pfizer BionTech. Očkovať sa je možné od desiatej do 22- hej a bude trvať počas štyroch dní od dnes do nedele.

​​
"Očkovanie je dôležité. Nechajte sa očkovať," povedala operačná manažérka očkovania Gabrielle.

Nápad plne podporil aj hlavný farár Dómu Svätého Štefana, Toni Faber. "Veľa z nás je síce zaočkovaných, no nájde sa veľa ľudí, ktorí sú skeptickí, či sa majú alebo nemajú dať očkovať. Keďže očkovanie ponúkame v chráme, ľudia prekonajú skepticizmus a strach a to ma vlastne veľmi teší sa som za to veľmi vďačný," uviedol.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy