Polojasno
17°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Špecializovaný trestný súd pustil na slobodu dvoch bývalých policajtov z kauzy Očistec
Zdielať na

Špecializovaný trestný súd pustil na slobodu dvoch bývalých policajtov z kauzy Očistec

BANSKÁ BYSTRICA / Dvaja bývalí funkcionári, ktorí mali pod palcom elitné policajné oddelenia, mieria na slobodu. Exšéf finančnej spravodajskej jednotky NAKA Marián Zetocha a bývalý funkcionár Národnej jednotky finančnej polície Milan Mihálik, obvinení v kauze Očistec, požiadali o prepustenie z väzby. Rozhodoval o tom Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici.


​Bývalé policajné špičky s putami na rukách doviezli za prísnych bezpečnostných podmienok do Banskej Bystrice. Pred tým ako ich vyviedli z dodávok s tmavými sklami, kukláči zablokovali dopravu v ulici.

Marián Zetocha, bývalý šéf finančnej spravodajskej jednotky a Milan Mihálik vysoký funkcionár na finančnej polícii skončili vo väzbe vlani v novembri po obvineniach v kauze Očistec. "Zetocha a Mihálik požiadali o prepustenie z väzby," informuje prokurátor ÚŠP.

Sudca oboch ex funkcionárov policajného zboru vypočul

Rozhodnutie padlo krátko popoludní. "Sudca prepustil obvinených na slobodu, dôvody väzby pominuli, nepominuli dôvody stíhania," informuje hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. 

Obhajcovia obvinených rozhodnutie pri odchode zo súdu komentovať nechceli

"Vzhľadom na citlivosť prípadu sa nebudeme vyjadrovať, ako sa sudca rozhodol, vy si to určite zistíte," uviedol obhajca Namir Alyasry. 

Muži čelia obvineniam z korupcie a zneužitia právomoci verejného činiteľa

Svoje postavenie mali zneužívať na krytie nelegálnej činnosti. V tejto skupine je medzi obvinenými aj bývalý policajný prezident Tibor Gašpar či exšéf NAKA Peter Hraško.

Rozhodnutie nie je právoplatné, prokurátor podal sťažnosť

"Tým pádom o sťažnosti bude rozhodovať Najvyšší súd SR," hovorí prokurátor ÚŠP. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy