Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V Nitre a Šali kontrolovali zakázaný hazard: V krčmách a baroch zhabali nelegálne kvízomaty
Zdielať na

V Nitre a Šali kontrolovali zakázaný hazard: V krčmách a baroch zhabali nelegálne kvízomaty

NITRA, ŠAĽA / V Nitre a Šali opäť zasahoval Úrad pre reguláciu hazardných hier. V dvoch podnikoch zaistili 14 nelegálnych kvízomatov. Ide o náhradu hracích automatov, ktoré sú v krčmách a baroch zakázané. V týchto podnikoch už zasahovali viackrát.

​Do krčmy na autobusovej stanici v Nitre finančná správa spolu s úradom pre reguláciu hazardných hier vtrhli v piatok dopoludnia. Podnik sledovali už dlhšiu dobu. Odviezli napokon 8 nelegálnych kvízomatov. V rovnakom čase zasahovali v Šali u toho istého majiteľa. "V podnikoch v Nitre a Šali sme zaznamenali 14 kvízmatov medzi inými aj jeden nový typ," informuje hovorkyňa URHH Valéria Pernišová. 

Pre úrady išlo o známeho majiteľa

Už viac krát prišiel o stroje, v týchto dvoch prevádzkach, ale aj vo Vrábľoch či Galante. Neodradilo ho ani to, že úrad mu vlani zapečatil viac ako 60 zariadení.

Podľa zákona, môžu byť výherné automaty iba v oficiálnych herniach

V niektorých baroch či krčmách sa to snažia obísť kvízomatmi. Iné sú iba v tom, že na začiatku treba odpovedať na jednoduchú vedomostnú otázku. Potom sa už spustí hra o peniaze. "Vítame, že úrad pre reguláciu hazardu kontroluje kvízomaty a snaží sa nelegálne herne odstrániť," tvrdí hovorca Nitry Henrich Varga. 

Nitra, sa pridala k mestám, ktoré hazard zakazujú úplne

Výherné automaty tak nemôžu byť v žiadnej prevádzke a boli zrušené aj všetky herne. Zaniklo 44 herní a jedno kasíno, zostalo už len jeden ktoré bude v prevádzke do roku 2024.

Na kvízomaty by úrad pre reguláciu hazardných hier licenciu aj mohol vydať. Nikto však doteraz o to na Slovensku nepožiadal a preto sú to nelegálne. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy