Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Súd v Trenčíne poslal do väzby zamestnanca knižnice obvineného zo sexuálneho zneužívania detí
Zdielať na

Súd v Trenčíne poslal do väzby zamestnanca knižnice obvineného zo sexuálneho zneužívania detí

TRENČÍN / Knihovník, ktorý pracoval v trenčianskej knižnici, sexuálne zneužíval deti. Tento fakt potvrdili výsledky vyšetrovania polície a prokuratúry. Doteraz sa im podarilo preukázať štyri prípady. Muž sa ku všetkému priznal. Upozorňujeme na to, že reportáž vo videu nie je vhodná pre maloletých divákov.

Všetky doteraz známe obete mali jedno spoločné – v čase, keď ich muž začal sexuálne zneužívať mali zhodne 11 rokov. Všetko to boli chlapci a muž ich mal zneužívať v priebehu šiestich rokov.

"Obvinený sa mal dopustiť sexuálneho zneužívania tak, že v období 2002 až 2008 na svojom pracovisku a aj doma sexuálne zneužil štyri vtedy maloleté osoby," informoval Vlastimil Krokvička z Krajskej prokuratúry Trenčín. Muž pracoval v knižnici, kde sa so svojimi obeťami aj spoznal. Tu ich podľa doterajšieho vyšetrovania aj zneužíval. "Verejná knižnica M. Rešetku v Trenčíne nebola doteraz kontaktovaná políciou ohľadom stíhanej osoby. So zamestnancom bol ukončený pracovný pomer," povedala Sylvia Fabová z knižnice. Výpoveď poslal do práce poštou z ilavskej väznice. V knižnici pracoval 22 rokov. "Počas trvania pracovného pomeru neboli žiadne sťažnosti, ani písomné, ani ústne," konštatovala Sylvia Fabová. 

O jeho zverstvách nikto netušil. Všetko sa prevalilo až potom, ako ho prišli zatknúť policajti. "Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva policajného zboru v Trenčíne obvinil 53 - ročného muža zo zločinu sexuálneho zneužívania," informovala vedúca oddelenia komunikácie policajného zboru, Danka Adámiková. 

"Obvinený ku skutku, pre ktoré mu bolo vznesené obvinenie vypovedal, jeho výpoveď korešpondovala s výpoveďami poškodených," uviedol Vlastimil Krokvička z krajskej prokuratúry. "Sudcovi pre prípravné konanie bol predložený vyšetrovací spis, z ktorého vyplýva, že obvinený sa k trestnej činnosti v celom rozsahu priznal," informoval hovorca krajskej prokuratúry Roman Tarabus. 

Obvinený pred sudcom odmietol vypovedať. Ten ho poslal do väzby. "Dôvody preventívnej väzby sú dané jednak charakterom stíhanej trestnej činnosti a jednak osobou obvineného, ktorý pracuje sám v pobočke knižnice, ktorú navštevujú prevažne deti," vysvetlil hovorca Tarabus. Od roku 2000 navyše organizuje detské tábory. Jeden z nich sa mal konať aj v týchto dňoch. "Existuje dôvodná obava, že obvinený môže trpieť určitou formou duševnej poruchy prejavujúcej sa sexuálnou deviáciou a v prípade jeho ponechania na slobode by mohol spáchať ďalší sexuálne motivovaný skutok," doplnil hovorca Roman Tarabus. 

Nie je vylúčené, že sexuálne zneužil oveľa viac detí. Prípadné obete by mali kontaktovať prokuratúru, alebo políciu. Tá preveruje ďalšie informácie. "Vzhľadom k prebiehajúcemu vyšetrovaniu nie je možné poskytnúť viac informácií," povedala Danka Adámiková. Obvinený voči svojmu vzatiu do väzby nenamietal.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy