Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Prezidentka Čaputová so Žilinkom: Bleskové stretnutie aj k pochybným svedkom
Zdielať na

Prezidentka Čaputová so Žilinkom: Bleskové stretnutie aj k pochybným svedkom

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Podľa informácií televízie JOJ požiadal generálny prokurátor Maroš Žilinka prezidentku Zuzanu Čaputovú o osobné stretnutie. Prezidentka mu vyhovela a prijala ho minulý týždeň. Podľa našich zistení sa chcel šéf prokuratúry stretnúť v súvislosti s aktuálnym stavom vyšetrovania podozrení z manipulovania výpovedí svedkov polície v kauzách Očistec či Judáš.

Stretnutie televízii JOJ potvrdila kancelária prezidenta. Zuzana Čaputová prebiehajúce vyšetrovanie nebude komentovať, považuje však za nevyhnutné, aby boli akékoľvek pochybnosti vyšetrené. "Pracovný program generálneho prokurátora nie je verejný, preto sa k prvej otázke nebudeme vyjadrovať. Nasledujúce otázky sa týkajú trestnej veci, v ktorej koná Krajská prokuratúra v Bratislave, preto sa k nim v súčasnosti nebudeme vyjadrovať," uviedla hovorkyňa generálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

"Prezidentka sa počas minulého týždňa stretla s generálnym prokurátorom na jeho žiadosť. Prebiehajúce vyšetrovanie nebude komentovať, považuje však za nevyhnutné, aby boli akékoľvek pochybnosti vyšetrené," informoval hovorca prezidentky SR Martin Strižinec. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy