Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Olympiáda v Tokiu: Matej Beňuš nezískal medailu, Csemez postúpil do osemfinále
Zdielať na

Olympiáda v Tokiu: Matej Beňuš nezískal medailu, Csemez postúpil do osemfinále

Archívna reportáž

TOKIO / Slovenský reprezentant Matej Beňuš nezískal medailu. Jeho jazda stačila na 6. miesto.

Matej Beňuš skončil na šiestom mieste. Svoju jazdu zvládol v čase 105, 69 sekúnd. Počas nej dostal dvojsekundovú penalizáciu. Bez nej by mu čas stačil na získanie medaile. 

Na prvom mieste skončil slovinský reprezentant Benjamin Savšek s časom 98, 25 sekúnd. Na druhom mieste sa umiestnil český slalomový kanoista Lukáš Rohan. Bronzovú medailu získal Sideris Tasiadis z Nemecka. 

noviny.sk

Csemez zdolal Princea a postúpil do osemfinále

Slovenskému reprezentantovi Andrejovi Csemezovi vyšla premiéra v olympijskom turnaji v boxe v Tokiu. Proti Aaronovi Solomonovi Princeovi z Trinidadu a Tobaga v 1. kole kategórie do 75 kg potvrdil rolu favorita a zdolal ho 4:0 na body. Z piatich rozhodcov sa štyria vo svojich výrokoch priklonili na stranu 23-ročného zverenca Tomáša Kovácsa v K.O. Box Club Galanta, v jednom prípade to bolo po troch kolách nerozhodne. Debutant na OH Csemez už pozná aj súpera v osemfinále. Bude ním Armén Arman Darchinjan, boxovať sa bude vo štvrtok 29. júla.

Wang Jang postúpil do 3. kola bez straty setu, Balážová nezískala ani set

Slovensko má po 2. kole dvojhry v stolnotenisovom turnaji na olympijských hrách v Tokiu už len jedného hráča. Zatiaľ čo mužský zástupca Wang Jang suverénne postúpil do 3. kola, Barbora Balážová medzi ženami neuhrala ani set. Obaja slovenskí reprezentanti mali predtým v 1. kole voľno a boli nasadení priamo do 2. kola.

V mužskej časti turnaja si Wang Jang na úvod poradil s Austrálčanom Davidom Powellom 4:0 (4, 4, 3, 3). Kým 26-ročný Wang je vo svetovom rebríčku ITTF na 35. mieste, 30-ročnému Powellovi patrí až 250. priečka. Súperom Wanga v 3. kole bude v utorok, 27. júla, Japonec Koki Niwa. Sedemnásty muž svetového renkingu ITTF bude favorit tohto duelu.

Barbora Balážová v 2. kole proti Američanke čínskeho pôvodu Ťüan Liou prehrala hladko 0:4 (-9, -6, -9, -7). V prvom sete sa Slovenka dostala k stavu 9:9 a v treťom na 8:8, ale koncovky jej v oboch prípadoch tesne nevyšli. Dvadsaťdeväťročná Balážová sa lúči s Tokiom po dvoch prehrách a so ziskom jediného setu. V mixe v úvodnom kole spoločne s Ľubomírom Pištejom nestačili na rumunský pár Ovidiu Ionescu, Bernadette Szőcsová (1:4) a vo dvojhre aktuálne prehrala s Ťüan Liou. Pred piatimi rokmi na OH v brazílskom Riu sa rovnako lúčila v 2. kole dvojhry, miešaná štvorhra sa tam ešte nehrala.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy