Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Riaditeľ klubu najväčších zamestnávateľov Tibor Gregor: Tieto 3 rady dáva vláde
Zdielať na

Riaditeľ klubu najväčších zamestnávateľov Tibor Gregor: Tieto 3 rady dáva vláde

BRATISLAVA / Najväčší slovenskí zamestnávatelia - Klub 500 nesúhlasia s novým nariadením vlády a to, aby sa zamestnanci testovali na týždennej báze. Tvrdia, že k tomu nemajú zdravotníkov ani odberné miesta. Zároveň sa sprísňujú opatrenia vo vzťahu k mobilite a preto sa otvorila otázka - či to neohrozí ekonomiku.

Koncom minulého roka sa postupne ekonomika začala zotavovať. Ťahúňom boli práve priemyselné podniky, ktoré zaznamenali nárast objednávok. Všetko sa to dialo pred zavedením lockdownu. Najväčší problém majú práve majitelia gastroprevádzok, hotelov a reštaurácií a tým pádom celé odvetvie služieb.

Kým vláda hovorí o o sprísňovaní opatrení, kontrolách a sankciách, Tibor Gregor nemá skúsenosti s nedodržiavaním pravidiel. "Musím sa poďakovať našim zamestnancom. Nemáme zaznamenané, že by sa nedodržiavali pravidlá. V našich fabrikách zamestnancov dobrovoľne testujú už od leta minulého roka. Zamestnanci si to veľmi cenia," skonštatoval Gregor s tým, že firmy majú svoje vlastné epidemiologické plány.

Ďalším síce nepriamym faktorom je aj nástup detí do škôl. Toto rozhodnutie vlády predstaviteľ najväčších zamestnávateľov víta. "Sú tipy škôl, ktoré sa nedajú robiť online. Mali by sme spraviť všetko pre to, aby sme poslali deti späť do škôl, nielen na prvom stupni... Deti sú už príliš dlho doma," opomenul Gregor. Zároveň zdôraznil, že ide len o malú časť žiakov, ktorá sa vráti naspäť do školských lavíc. ​

Výkonný riaditeľ Klubu 500 dal aj odporúčanie vláde. Zhrnul ich do troch bodov, pričom spomenul zmenu štýlu komunikácie, zameranie sa na posilnenie imunity a venovanie sa aj iným liečbam chorôb. "Mali by sme zmeniť trochu filozofiu a ísť pozitívnym smerom, nie formou nariadení a reštrikcií. Ľudia sú unavení z celej tejto situácie. Na druhej strane by sa vláda mala venovať viac prevencii. Doposiaľ nepočujeme ani na tlačových konferenciách žiadny program posilňovania imunity obyvateľov. Zakazujeme ísť ľuďom do prírody pritom všetci vieme, že vitamín D má vplyv na posilňovanie organizmu a po tretie by sme sa mali venovať aj tým, ktorí sú chorí nielen covid-19 ale aj na iné choroby,"  uzavrel Gregor.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy