Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Rušeň začal horieť tesne pred vjazdom na železničnú stanicu. Rušňovodič ho pohotovo odpojil od súpravy
Zdielať na

Rušeň začal horieť tesne pred vjazdom na železničnú stanicu. Rušňovodič ho pohotovo odpojil od súpravy

BANSKÁ BYSTRICA / Na nákladnom vlaku v Banskej Bystrici vznikol požiar. Rušeň začal horieť tesne pred vjazdom na hlavnú železničnú stanicu. Keď rušňovodič zbadal plamene, pohotovo odpojil rušeň od súpravy. Oheň hasilo 8 hasičov s tromi kusmi techniky.

​Biely hustý dym bolo vidieť v celom okolí železničnej stanice. Oheň zachvátil prednú časť rušňa, nákladný vlak práve vchádzal do stanice. Rušňovodič si všimol dym. Vlak zastavil ešte pred nástupišťom, kde boli ľudia, aby ich neohrozil a odpojil rušeň. "Nasadená bola technika, jedno útočné vedenie, bola zastavená premávka aj prívod elektriny," informuje z HaZZ B. Bystrica František Horál. 

Nákladný vlak našťastie neprevážal materiál

Železničná doprava bola prerušená, na hlavnú stanicu sa do Banskej Bystrice nedostal žiadny vlak. Zasahujúci hasiči mali hadice na hasenie požiaru natiahnutú cez koľajnice.

Podľa hasičov išlo o požiar o motorovej časti rušňa

Pri zásahu sa nikto nezranil. Na mieste boli železniční policajti ako aj hasičský vyšetrovateľ, ktorý bude skúmať príčiny vzniku požiaru. Kým sa podarilo obnoviť železničnú dopravu, meškanie hlásilo viacero vlakov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy