Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Matovič skritizoval prezidentku a aj ďalších politikov za dovolenku v zahraničí
Zdielať na

Matovič skritizoval prezidentku a aj ďalších politikov za dovolenku v zahraničí

BRATISLAVA / Minister financií Igor Matovič po stredajšej tlačovej konferencii uviedol, že sa toto leto nechystá na žiadnu zahraničnú dovolenku.Vyjadril ľútosť, že politici, medzi nimi aj prezidentka Zuzana Čaputová, chodia na dovolenku do zahraničia, pričom vyzývajú ľudí, aby dovolenky trávili na Slovensku.

Bývalému premiérovi Matovičovi je ľúto, keď politici vyzývajú tráviť dovolenku na Slovensku a pritom si užívajú exotiku v zahraničí. 

Viacerí poslanci Národnej rady z Matovičovho klubu však zverejnili fotky tiež zo zahraničných dovoleniek. Poslanec Tomáš Šudík na sociálnu sieť Facebook pridal fotku, na ktorej si užíva dovolenku na pláži v Bulharsku. Poslanec Stančík sa pochválil fotkou z Berlína. "Dovolenka podľa môjho gusta," napísal.

Vicepremiérka a predsedníčka strany Za ľudí Remišová na Instagrame zverejnila fotky z dovolenky na Slovensku. “My tento rok tiež ostaneme v lete na Slovensku. Naša domovina má totiž ešte kopu miest, ktoré určite nepoznáme. Na Slovensku najkrajšie,” napísala.

Plus jeden deň začiatkom minulého týždňa zverejnil fotografie ministra Sulíka pri nastupovaní na jachtu v Chorvátsku. "Dali sme sa dokopy päť rodín a týždeň sa budeme túlať po okolitých ostrovoch," povedal.

V tričku, rifliach a s tmavomodrou šiltovkou spustenou takmer k slnečným okuliarom pôsobí náš minister hospodárstva v rušnom prístave neďaleko Splitu takmer nenápadne. Očividne má naponáh­lo. Početnú partiu totiž ešte čaká nakladanie zásob a varenie večere. Možno preto nesie pod pazuchou niekoľko zväzkov kuchárskych kníh, ktorých je autorom.

Podľa zistení portálu topky.sk sa prezidentka Zuzana Čaputová spolu s rodinou vybrala na exotickú dovolenku až na ostrov Maurícius, kde sa verejne ukázala prvýkrát od udeľovania vyznamenaní. Pre portál túto informáciu potvrdil aj hovorca prezidentky Martin Strižinec. "Áno, môžem potvrdiť, že pani prezidentka bola počas uplynulého týždňa na plánovanej dovolenke so svojou rodinou na ostrove Maurícius. Vybrala si destináciu, kde mohla stráviť nerušený pobyt. Išlo o pobyt zo štandardnej ponuky cestovnej kancelárie,” (V texte bola použitá nepravdivá informácia, nakoľko uvedená dovolenka prezidentky Zuzany Čaputovej sa uskutočnila ešte v roku 2020, pred začiatkom pandémie. Za chybu sa ospravedlňujeme.)

Portál Plus jeden deň , začiatkom júla informoval, že hlavný hygienik Ján Mikas trávil dovolenku v Chorvátsku. Hovorkyňa ÚVZ Dáša Račková pre portál povedala, že “Mnohí dovolenkujúci Slováci v Chorvátsku hlavného hygienika spoznávajú. Niektorí sa mu prihovoria, či požiadajú o radu, alebo vysvetlenie postupu pri návrate na Slovensko." 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy