Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Kuriózny prípad z Nitry: Muž z paneláku ohlásil bombu a napokon sedel s ľuďmi v evakuačnom autobuse
Zdielať na

Kuriózny prípad z Nitry: Muž z paneláku ohlásil bombu a napokon sedel s ľuďmi v evakuačnom autobuse

NITRA / V paneláku ohlásil bombu a napokon sedel s ľuďmi v evakuačnom autobuse. Toto ukázalo vyšetrovanie z Nitry. Ide o prípad spred mesiaca, o ktorom sme hovorili. Polícia dostala oznam, že v byte ich kolegyne je výbušnina. Podozrivý dokonca volal zo svojho mobilného telefónu.


V byte na treťom poschodí je bomba takýto telefonát zaznamenali policajti pred vyše mesiacom.  "To je policajtka, čo má byt a ona ho prenajíma," povedal obyvateľ paneláku Peter Haeinsch.

Bolo to nadránom po tretej hodine. Záchranárske zložky postupne ľuďom búchali na dvere, budili ich aby odišli.  "Prišli policajti zazvonili nám otvorili je tu bomba musíte ísť preč,"  dodal Haeinsch.


Obyvatelia čakali v evakuačnom autobuse, ktorý na miesto doviezli hasiči. Ukázalo sa však, že spolu s nim tam sedí aj muž, ktorý bombu ohlásil.  "Boli tam aj školáci malé deti na rukách deti mali mamičky," povedala miestna obyvateľka Felicita Mullerová .

Mestskí policajti si všimli, že kým ostatní obyvatelia v bytoch spali, jeden muž stál na medziposchodí a keďže to bolo nadránom prišlo im to podozrivé. On sa údajne tváril akoby sa nič nedialo a s ostatnými išiel do autobusu. "V uvedenej veci bolo začaté trestné stíhanie pre prečin šírenie poplašnej správy," informovala policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.


Podľa informácií TV JOJ muž volal zo svojho mobilu a tak ho nebolo ťažké vypátrať. Údajne ho hospitalizovali na psychiatri. Obvinenie v tomto prípad ešte nepadlo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy