Skoro jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Na Hviezdoslavovom námestí zapálili sviečky za Pohodu a jej obete
Zdielať na

Na Hviezdoslavovom námestí zapálili sviečky za Pohodu a jej obete

Zdroj: TASR/ Tomáš Halász

Včera večer sa na námestí zišlo viac ako sto ľudí uctiť si pamiatku obete a podporu zraneným na festivale Pohoda

"Prišiel som si uctiť pamiatku človeka, ktorý tam zahynul a dúfam, že tí traja, ktorí sú v ohrození života, to zvládnu," uviedol jeden z účastníkov večernej akcie, o ktorej sa dozvedel prostredníctvom internetu. "Na Facebooku vzniklo viacero skupín a jedna z nich je taká, že napriek tomu, čo sa stalo podporujem Michala Kaščáka a Pohodu. A keďže som bol na Pohode, tak som sa dostal do tej skupiny, z ktorej prišla pošta o tejto akcii na námestí," vysvetlil.

TASR/ Tomáš Halász

Pred Slovenským národným divadlom sa tak zišli ľudia, ktorí sú presvedčení, že festival by mal pokračovať. "Také veci sa stávajú, hlavné je, aby to pokračovalo, lebo je to akcia, ktorá propaguje Slovensko aj vonku," povedala Jana, ktorá síce na tohtoročnej Pohode chýbala, no dúfa, že o rok sa na ňu dostane.

Vyjadriť sústrasť prišiel aj mladík Ondrej Svitek. "V podstate sme prišli podporiť pozostalých a ranených, a tiež presvedčenie, že festival by mal pokračovať. Je to veľká tragédia, ale myslíme si, že napriek tomu by mal pokračovať. Je to vlastne aj podpora Michalovi Kaščákovi," poznamenal.

Podporu festivalu a jeho organizátorom prišla vyjadriť aj Katarína Uhrínová, podľa ktorej Kaščák so svojou tímom zvládli krízovú situáciu najlepšie ako mohli. "Pohoda by mala určite pokračovať, organizačný tím nemôže za to, čo sa stalo. Bola to prírodná katastrofa," zdôraznila Katarína.

V sobotu (18.7.) približne o 16.00 h zasiahla festivalový areál v Trenčíne prietrž mračien. Krytiny dvoch kupolovitých stanov boli pod náporom vetra zničené. Silný nápor vetra v kombinácii so vzdušným vírom zničil strechu tanečnej arény, ktorá sa zrútila. Na mieste okamžite zasahovali záchranári, hasiči aj polícia.

Na festivale Pohoda zahynul 29-ročný muž z Piešťan a desiatky ďalších ľudí utrpeli zranenia. Stav troch účastníkov podujatia, ktorých priviezli do trenčianskej nemocnice, je kritický.


Zdielať na

Najčítanejšie správy