Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Telo 18-ročného mladíka našli takmer po 24-hodinách. Pomáhať musel aj dlhoročný potápač
Zdielať na

Telo 18-ročného mladíka našli takmer po 24-hodinách. Pomáhať musel aj dlhoročný potápač

POPRAD / Telo 18-ročného mladíka sa potápačom zo záchrannej brigády z Humenného podarilo nájsť po takmer 24 hodinách. V utorok popoludní sa utopil v bývalom lome v Poprade. Odvtedy sa začalo pátranie.

Okolo pol 8 večer prišla na miesto aj Záchranná brigáda z Humenného. Telo mladíka sa stále nachádzalo pod hladinou. Dvaja hasičskí potápači sa postupne striedali a hľadali meter po metri. Kolegovia ich z brehu istili. Keď sa začalo stmievať bolo isté, že pátranie musia ukončiť. Mladíka nenašli.

Na druhý deň tak pátranie pokračovalo. Radil im Pavol Svitánek - skúsený dlhoročný potápač, ktorý miesto dobre pozná.  Nájsť telo nebohého bolo veľmi náročné. Viditeľnosť konči 2m pod hladinou. Potápači ho tak musia doslova nahmatať. "Je to poriadne skalené. V tej hĺbke 18-20m je úplne nulová viditeľnosť," uviedol Svitánek.

Ku tragédií došlo v utorok popoľudní. Rudko prišiel k jazeru s dvoma kamarátmi. Podľa svedkov niečo oslavovali a snažil sa vojsť do vody. Dvoch svedkovia zachránili, Rudka sa už vytiahnuť nepodarilo. Vraj boli neplavci. 

Pár minút pred 15-tou hodinou sa záchranárom podarilo telo nájsť.  V hĺbke približne 7m. "Poverený príslušník Obvodného oddelenia policajného zboru v Poprade nariadil vykonať pitvu nebohého, ktorá stanoví presnú príčinu smrti,"  informovala policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy