Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Požiar nemocnice v Košiciach: Škody boli vyčíslené na viac ako 300-tisíc eur
Zdielať na

Požiar nemocnice v Košiciach: Škody boli vyčíslené na viac ako 300-tisíc eur

KOŠICE / Štvrtkový požiar v Nemocnici L. Pasteura v Košiciach spôsobil škody za minimálne 300-tisíc eur, našťastie nebol nikto zranený. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová

Vo štvrtok okolo 14:40 vypukol z doposiaľ nezistených príčin požiar v jednej z izieb na 1. poschodí v budove urgentného príjmu košickej univerzitnej nemocnice. Na mieste udalosti zasahovali všetky záchranné zložky.

"Do troch minút od nahlásenia požiaru boli na mieste policajné hliadky pohotovostnej motorizovanej jednotky Krajského riaditeľstva PZ Košice, ktoré personál nemocnice informoval, že v značne zadymenom priestore sa nachádzajú pacienti. Vzhľadom na to, že bol priamo ohrozený život a zdravie hospitalizovaných pacientov z vyšších poschodí, bolo rozhodnuté o ich okamžitej evakuácii," uviedla Mésarová. Pacientov, ktorí boli odkázaní na pomoc, policajti vyniesli z objektu na bezpečné miesto. Počas evakuácie personál nemocnice poskytol zasahujúcim policajtom kyslíkové masky. Príslušníci Hasičského a záchranného zboru, ktorí vzápätí dorazili na miesto, požiar lokalizovali a uhasili.

Rýchlym a profesionálnym zásahom všetkých zasahujúcich záchranných zložiek, príslušníkov Policajného zboru, Hasičského a záchrannému zboru a personálu nemocnice, nedošlo k stratám na životoch ani zraneniam. Polícia na mieste udalosti vykonala prvotné úkony, objekt zabezpečila a dnes sa na mieste vykonáva rozsiahla obhliadka za prítomnosti expertov Kriminalistického a expertízneho ústavu PZ a Požiarnotechnického a expertízneho ústavu Ministerstva vnútra SR. V tejto súvislosti polícia začala trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia. Presná príčina vzniku požiaru a bližšie okolnosti sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy