Zatiahnuté
15°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Tragická cesta do práce: Učiteľ na motorke sa zrazil s kamiónom, bol na mieste mŕtvy
Zdielať na

Tragická cesta do práce: Učiteľ na motorke sa zrazil s kamiónom, bol na mieste mŕtvy

LUBENÍK / Na základnej škole v Lubeníku zavládol obrovský smútok. V piatok ráno tragicky zomrel jeden z dlhoročných učiteľov prvého stupňa. Roman cestou na prvú hodinu havaroval na novej motorke. Do cesty mu vošiel kamión.

52-ročný motocyklista smeroval do práce. Do cieľa to mal už iba približne kilometer. Na rovnej ceste ale narazil do zadnej časti kamióna, ktorý vychádzal z vedľajšej cesty. Iba pár sto metrov pred tragickým momentom predbiehal svoju kolegyňu. Tá ho sledovala v spätnom zrkadle, netušila však, že na motorke sedí práve on. "Som si hovorila, že ako ide spokojne a zrazu okolo mňa preletel. Ja nerozumiem tomu, prečo to urobil," povedala Katarína Nikmonová, zástupkyňa riaditeľa ZŠ Lubeník.

Keď vyšla spoza zákruty, motocyklista už ležal na zemi. "Ja som bola pri ňom. Hneď volal kamionista rýchlu. To sa nedalo. Jednoducho, čo vám poviem. Na tvár dopadol," vyjadrila sa ďalej Nikmonová. Pomôcť mu chceli aj privolaní hasiči a záchranári. "Vykonali sme ohliadku motocyklistu, zisťovali sme základné životné funkcie. Po príchode lekára RLP z Revúcej lekár konštatoval exitus," uviedol Róbert Zacher, veliteľ zásahu HaZZ Revúca.

Žena až potom zistila, že nebohým mužom je jej dlhoročný kolega. O to väčší bol jej šok. Hovorila o ňom ako o zodpovednom a opatrnom vodičovi. Vedela o ňom, že má rád motorky, aj do školy chodieval často na skútri. "On chodil pohodovo, pomaly, veď ešte jeho bolo treba predbiehať. Ja nerozumiem, proste ja nerozumiem, čo sa tu stalo. Roman nebol blázon na cestách, on jazdil opatrne, ale nešialil sa," povedala Nikmonová.

Motorku, na ktorej tragicky havaroval, mal mať iba niekoľko dní. Podľa stôp je evidentné, že vôbec nebrzdil. "K tejto nehode došlo z doposiaľ nezistených príčin. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre usmrtenie a nehoda je v štádiu vyšetrovania," ozrejmila Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ BB. Policajti budú vyšetrovať mieru zavinenia obidvoch účastníkov. Alkohol u kamionistu nezistili.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy