Jasno
22°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Na východnom Slovensku majú prípad sofistikovaného kradnutia peňazí. Neznámi muži pripojili do vkladomatu banky zariadenie
Zdielať na

Na východnom Slovensku majú prípad sofistikovaného kradnutia peňazí. Neznámi muži pripojili do vkladomatu banky zariadenie

SNINA / Na krajnom východe majú prípad sofistikovaného kradnutia peňazí. Neznámi muži pripojili k vkladomatu banky zariadenie, ktorým vykonali rôzne peňažné operácie. Pravdepodobne išlo o bankové prevody, výška škody zatiaľ známa nie je.

Podľa polície vnikol páchateľ do priestoru pobočky bez použitia násilia. Stalo sa to v skorých ranných hodinách.

Jeden z nich odvŕtal na vkladomate obrazovku, potom ju demontoval a rozbil displej.

"K elektronike dočasne pripojil neznáme zariadenie, ktoré si priniesol so sebou a prostredníctvom ktorého uskutočnil nezistené operácie," informovala policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.

Páchatelia boli podľa zistení TV JOJ ázijského pôvodu a v priestoroch sa zdržali necelú hodinu.

​Vkladomat úplne znefunkčnili. Škoda, ktorá bola banke spôsobená zatiaľ stanovená nebola.  Podľa informácií TV JOJ na parkovisku mali páchatelia pripravené vozidlo, na ktorom odišli. 

"Vyšetrovateľka Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Humennom v prípade vedie trestné stíhanie vo veci zločinu poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia spáchaného v súbehu s trestným činom poškodzovania cudzej veci," dodala Ligdayová.

Tieto bankomaty s možnosťou vkladu hotovosti sú čoraz obľúbenejšie. Banky si za vklad neúčtujú peniaze. Na Slovensku je v prevádzke zhruba 300 vkladomatov. Najvyššia suma, ktorú je možné vložiť na deň sa pohybuje okolo desať tisíc eur.

Páchateľom hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na 4 až 8 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy