Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Veľkopodnikateľa Zoroslava Kollára opäť väzobne stíhajú. Len pred pár dňami ho prepustili na slobodu
Zdielať na

Veľkopodnikateľa Zoroslava Kollára opäť väzobne stíhajú. Len pred pár dňami ho prepustili na slobodu

Archívna reportáž

PEZINOK / Sudkyňa Ružena Sabová rozhodla o väzobnom stíhaní veľkopodnikateľa Zoroslava Kollára. Krátko pred desiatou hodinou večer sudkyňa uznesením zobrala do väzby Zoroslava Kollára okrem iného aj pre kolúzne dôvody, a teda pre obavy z toho, že obvinený by mohol na slobode mariť vyšetrovanie a ovplyvňovať svedkov.

Zoroslav Kollár je opäť väzobne stíhanou osobou. Jeho advokát Adrián Kucek okamžite proti rozhodnutiu o vzatí do väzby Zoroslava Kollára podal sťažnosť, o ktorej bude v najbližších dňoch či týždňoch rozhodovať Najvyšší súd SR. Zoroslav Kollár je od dnešného dňa väzobne stíhanou osobou v prípade obvinenia z ilegálnej výroby a distribúcie cigariet. Spolu s ním je obvinený aj bývalý riaditeľ kriminálneho úradu FS Ľudovít Makó a taktiež bývalý člen zločineckej skupiny "Piťovci" Tomáš Rajecký.

S Kollárom je obvinený aj Makóo

S Kollárom je obvinený aj bývalý riaditeľ Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovít Makóo a niekdajší popredný člen bratislavskej zločineckej skupiny "Piťovci" Tomas Rajecký.  Tomáš Rajecký sa od okamihu obvinenia nezdržiava na Slovensku. Vyšetrovacie úrady na tohto obvineného muža vydali európsky zatykací rozkaz. Kšeftári s ilegálnou výrobou cigariet mali Makóa údajne pravidelne každý mesiac uplácať sumou presahujúcou 240-tisíc eur, čím si kupovali krytie od šéfa daňových kriminalistov pred odhalením a vyšetrovaním. Kollár mal úplatky odovzdávať komplicovi Makóovi z finančnej správy.

Kollár nerozumie postupu vyšetrovateľov

Obhajca Zoroslava Kollára Adrián Kucek uviedol pre TV JOJ pred súdnym konaním, že jeho klient nerozumie postupu vyšetrovateľov, ktorí ho po prepustení z väzby opäť zadržali. 

Súvisiace články

Najčítanejšie