Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Exriaditeľ SIS Vladimír Pčolinský sa sťažuje na Najvyššom súde proti kolúznemu stíhaniu
Zdielať na

Exriaditeľ SIS Vladimír Pčolinský sa sťažuje na Najvyššom súde proti kolúznemu stíhaniu

BRATISLAVA /  NAKA dopoludnia vykonáva vyšetrovací úkon, pri ktorom majú vypovedať policajti, ktorí boli aktívni pri preverovaní súvisiacich konaní s nadnárodnou stavebnou spoločnosťou, ku ktorej má blízko trestne stíhaný exriaditeľ Vladimír Pčolinský.

Vladimír Pčolinský sa vyjadril pre portál SME.sk: "pracujem v jednej súkromnej stavebnej firme ako bezpečnostný technik." Hoci meno spoločnosti neuviedol, TV JOJ zistila, že ide o nadnárodnú stavebnú spoločnosť pôsobiacu dlhé roky aj na Slovensku.

Druhé obvinenie Pčolinského z podplácania súvisí práve so spomínaným prípadom. Jeho advokát Ondrej Urban už krátko po obvinení Pčolinského uviedol, že stíhanie je postavené na nepravdivých tvrdeniach kľúčového svedka proti Pčolinskému. Je ním taktiež trestne stíhaný už bývalý vyšetrovateľ NAKA Marián Kučerka. Podľa zistení TV JOJ dnes pri úkonoch vyšetrovateľ očakáva, že svedkovia dobrovoľne odovzdajú políciou vyžadované veci súvisiace s preverovanou trestnou vecou Pčolinského.

Ako ďalej uviedol jeho obhajca pred výsluchom, už podali sťažnosť na Najvyšší súd SR pre väzobné stíhanie ich klienta. "Presne o aký úkon dnes ide nevieme, predpokladáme, že ide ku skutku 2. A budú vypovedať zvyšní policajti. Stav veci je, že sme podali sťažnosť voči ponechaniu béčkovej väzby a budeme čakať ako rozhodne Najvyšší súd," informoval obhajca Ondrej Urban. Bývalý šéf SIS Vladimír Pčolinský sa stále po zadržaní a obvinení políciou nachádza vo výkone väzby. Vyšetrovacie orgány sa obávajú, že na slobode by Pčolinský mohol ovplyvňovať svedkov a tak mariť vyšetrovanie. Podľa obhajcu na takzvanú béčkovú väzbu ale nie sú žiadne zákonné dôvody. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy