Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Na NAKA vypovedá príbuzný Petra Žigu aj bývalý generálny prokurátor Dobroslav Trnka
Zdielať na

Na NAKA vypovedá príbuzný Petra Žigu aj bývalý generálny prokurátor Dobroslav Trnka

BRATISLAVA / V stredu, 10. mája, Národná kriminálna agentúra vypočúva Štefana Žigu, ktorý je príbuzným bývalého ministra Petra Žigu. Dôvodom má byť výpoveď kajúcnika Slobodníka, v ktorej hovorí o úplatku v hodnote 50 tisíc zo strany Štefana Žigu.

NAKA realizuje výsluch Štefana Žigu, vzdialeného príbuzného exministra životného prostredia a hospodárstva Petra Žigu. Je podozrivý z neoprávnených odpočtov DPH a dnes vypovedá ako svedok. Vyšetrovanie preveruje tvrdenia kajúcnika a bývalého šéfa finančnej jednotky polície, Bernarda Slobodníka. Ten tvrdí, že nitriansky podnikateľ Norbert Bödör jeho a ďalšieho policajta podplatil sumou 50 tisíc eur za to, aby finančná jednotka zahladila vyšetrovanie Štefana Žigu. Slobodník tvrdí, že v prípade sa osobne angažoval exminister, ktorý chcel pomôcť svojmu príbuznému. Na otázku TV JOJ ako vníma Štefan Žiga podozrenia, ktoré vypovedá proti nemu Slobodník, odpovedal: "Je to hlúposť".

Na NAKA je prítomný aj Dobroslav Trnka

V budove prezídia policajného zboru, v kotorm sídli aj NAKA sa od rána nachádza aj trestne stíhaný bývalý generálny prokurátor Dobroslav Trnka. Pre aký dôvod prišiel na políciu bývalý šéf prokuratúry nechcel povedať. Je zrejmé, že to súvisí s niektorým trestným skutkom, pre ktoré polícia vedie v súvislosti s Trnkom vyšetrovanie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy