Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Máme za sebou tropický deň. Od stredy sa situácia zmení
Zdielať na

Máme za sebou tropický deň. Od stredy sa situácia zmení

SLOVENSKO / Od juhu sa k nám dostáva teplý vzduch po zadnej strane tlakovej výše severovýchodne od nášho územia. Preto je utorok na našom území horúci, veterný a jasný. Ako uviedla meteorologička Miriam Jarošová, od stredy sa situácia postupne zmení, očakávať môžeme ochladenie a zrážky.

Maximálna teplota v tých najteplejších lokalitách dosiahne v utorok 11. mája okolo 30-31°C. Najchladnejšie oblasti, na severe krajiny budú mať maximum popoludní  25°C. Znamená to, že budeme mať za sebou nielen letný, ale aj tropický deň, t. j. deň, keď maximálna teplota dosiahne nad 30°C.

Od stredy 12. mája sa bude situácia meniť

K nášmu územiu sa priblíži zvlnený studený front, ktorý bude v priebehu nasledujúcich dní postupovať. Znamená to, že bude postupne prevládať oblačné počasie, na viacerých miestach budú zrážky a za frontom sa ochladí. 

Streda prinesie zrážky najskôr na juhozápade krajiny

Od rána bude oblakov pribúdať, dopoludnia sa objavia prehánky a ojedinele aj búrky. Oblaky spolu so zrážkami popoludní pribudnú aj na východe Slovenska. Denná teplota sa bude pohybovať v rozmedzí od 22 do 28°C, na krajnom juhozápade bude od 18 do 22°C. 
Štvrtok na našom území bude oblačný až zamračený, na viacerých miestach s prehánkami, ojedinele aj búrkami. Maximálna teplota dosiahne 13 až 18°C pri veternom počasí na západe krajiny. 

Ani v piatok si od zrážok neoddýchneme

Stále bude prevažovať oblačná obloha a miestami sa objavia prehánky, ojedinele aj búrky. Maximálna teplota dosiahne od 14 do 15°C na severe po 21°C na juhu.  Ani ďalšie dni nesľubujú podľa predpovedí vyššiu teplotu ako 22°C v tých najteplejších lokalitách. Ako doplnila meteorologička vzhľadom na vietor a oblaky sa nemusíme báť, že zamrznutí muži, známi z pranostík, prinesú v noci mrazy, ktoré by mohli výrazne ovplyvniť vegetáciu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy