Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Čítanie nás stále baví. Na Ikariáde rozdávali ceny za knihy
Zdielať na

Čítanie nás stále baví. Na Ikariáde rozdávali ceny za knihy

BRATISLAVA / Náš kolega Arpád Soltész je výborný novinár a aj spisovateľ. A nemyslíme si to o ňom len my v JOJke, ale aj čitatelia, ktorí jeho knihy čítajú. Vďaka tomu na špeciálnej dvojikariáde získal hneď niekoľko ocenení. Domov si odniesol jednu zlatú a dve platinové knihy za predajnosť svojich románov Mäso a Sviňa.

Zástupcovia vydavateľstva, akreditovaní novinári, ocenení spisovatelia a Marián Čekovský - presne v tomto zložení sa uskutočnilo špeciálne udeľovanie knižných ocenení Ikariáda za roky 2019 a 2020. "Väčšina z tých autorov, ktorí dnes preberali ceny sú naši kmeňoví autori. A ako povedal jeden z nich, cítia sa u nás ako vo svojej rodine," povedala Valéria Maliková, riaditeľka vydavateľstva IKAR.

S dodržaním všetkých bezpečnostných opatrení vydavateľstvo Ikar udelilo za oba roky 23 ocenení - Zlaté knihy za predaj viac ako 15 tisíc kusov, platinové za viac ako 25 tisíc kusov a o cene Zlaté pero rozhodla odborná porota. Hneď tri z týchto cien si odniesol Arpád Soltész. O tom, že neotáľa, ale už pracuje na ďalšej knihe nám Arpád Soltész potvrdil. "Áno, práve teraz sedím a trápim sa so štvrtým románom, ktorý by mal mať titul Zlodej," oznámil rovno aj názov nového románu Soltész. 

Rovnako jednu zlatú a dve platinové knihy dostal aj Jozef Karika za romány Strach, Smršť a Tma no a najviac ocenení, 2 zlaté a 2 platinové, si na diaľku prevzala Táňa Keleová-Vasilková. O príjemnú atmosféru sa spolu so svojou skupinou staral Marián Čekovský, ktorému tlieskali aj ostatní ocenení - Kristína Tormová, ktorá sa ponáhľala za svojimi ratolesťami či Jozef Banáš. "Teším sa z toho lebo je to ocenenie predovšetkým čitateľské. Ja hovorím, kniha je napísaná vtedy, keď je aj prečítaná," reagoval Jozef Banáš. Výsledky tejto špeciálnej dvoj-Ikariády ukazujú, že čítanie nás stále baví a zaujímajú nás aj cestopisy, encyklopédie, motivačná literatúra i oddychové čítanie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy