Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pri hádke padol výstrel: Dôvodom incidentu bola detská krádež kvetov
Zdielať na

Pri hádke padol výstrel: Dôvodom incidentu bola detská krádež kvetov

ZEMPLÍNSKA TEPLICA / V dedine Zemplínska Teplica v okrese Trebišov došlo k hádke dvoch mužov. Vzájomné slovné urážky sa vystupňovali, až padol výstrel. Dôvodom incidentu mala byť detská krádež kvetov.

Konflikt sa začal pri starom opustenom dome. Dieťa si odtiaľ odtrhlo tulipány. Majiteľovi sa to nepáčilo."Tak ma zatiahol za tričko a dal mi po hlave," hovorí napadnutý chlapec. Za majiteľom kvetov prišiel po chvíli príbuzný maloletého. Chcel si vraj celý incident slušne vysvetliť a prípadnú škodu uhradiť. "Ja som ho s ničím neohrozoval a neboli tam vyhrážky, že ho zabijem," hovorí príbuzný chlapca. 

Domáci mal pri sebe pištoľ, po chvíli padol výstrel

Muži sa začali hádať na hranici súkromného pozemku. "Že vystrelí a zobral, natiahol a takto vystrelil," hovorí hovorí príbuzný chlapca. "Poškodený v obave o svoj život a zdravie 1 krát vystrelil do vzduchu, z legálne držanej zbrane. K zraneniam osôb nedošlo," informuje hovorkyňa KR PZ Košice Lenka Ivanová. Rodina 50-ročného strelca nám povedala, že sa k incidentu nechce vyjadrovať. Všetko je vraj podrobne zdokumentované na videu. "V tejto súvislosti, polícia vec objasňuje, ako priestupok na úseku zbraní a streliva," informuje Ivanová. 

Situácia sa upokojila až po privolaní policajnej hliadky

Po incidente sa realizuje viacero samostatných vyšetrovaní."Polícia začala trestné stíhanie, pre trestný čin nebezpečného vyhrážania," informuje Ivanová. "Teraz je to tak, že som obvinený ja, že som ho napadol. Neviem ako to ďalej bude, rieši to advokát," hovorí príbuzný chlapca. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy