Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Kotlebova exmanželka prosí o pomoc: Šéf ĽSNS jej vzal syna a odišiel s ním z Egypta
Zdielať na

Kotlebova exmanželka prosí o pomoc: Šéf ĽSNS jej vzal syna a odišiel s ním z Egypta

BRATISLAVA / Poslanec Marian Kotleba je opäť v problémoch. Tentoraz však nejde o podozrenia z extrémizmu. Neprávoplatne odsúdený poslanec ĽSNS vzal svojho syna z Egypta na Slovensko. Urobil tak proti vôli exmanželky.

Letisko Viedeň, utorok popoludní. Marian Kotleba v spoločnosti svojich známych a 5-ročného chlapca. Novinári ho oslovili v letiskovej hale. Nesúhlasil so zverejnením podobizne svojho syna. Jeho bývalá manželka Frederika syna vychováva v Egypte, kde žije so svojím novým partnerom. Denníku N tvrdila, že Kotleba dieťa odniesol mimo akýchkoľvek dohôd. "Syn tu navštevuje škôlku, budúci mesiac majú záverečné skúšky, je to veľmi dôležité. Neviem, čo sa stalo, že urobil takúto vec. Som z toho zúfalá," povedala Frederika. Zároveň dodala, že sa to nedá nazvať únosom. Podrobnosti o tom, čo sa stalo, poslanec napokon nevysvetlil. "Novinárom som sľúbil, že dnes do 17-tej dám vyjadrenie, no momentálne mám úplne iný program, ako riešiť nejaký bulvár," uviedol na Facebooku Marian kotleba.

Marián Kotleba sa v Banskej Bystrici zdržiava na viacerých adresách, v utorok sme ho nenašli ani na jednej z nich. Nedvíhal mobilný telefón, nenašli sme ho ani v centrále strany na okraji Banskej Bystrice. Stálo tam síce viacero zaparkovaných áut, s otázkami nás odporučili na jeho hovorcu. Kotlebova mama bola o niečo zhovorčivejšia. Potvrdila, že vie o tom, že jej syn aj vnuk sú už na Slovensku, najbližšie dni ale strávia v karanténe. Kde, to nám nepovedala.

Centrum pre medzinárodno-právnu ochranu detí a mládeže sa prípadom zatiaľ nezaoberá, ani sa k nemu nevyjadruje. Minimálne do momentu, kým nedostane podnet napríklad od jednej zo strán sporu. "Sa však jedná o krajinu o Egyptskú arabskú republiku, ktorá nie je signatárom Haagskeho dohovoru. Takže tá situácia je o to komplikovanejšia," vyjadrila sa Edita Pfundtner, riaditeľka CIPC. "Sú tu iné zákony, mám rozsudok v slovenčine a nemáme s nimi žiadnu zmluvu," povedala Frederika, Kotlebova exmanželka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy