Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Bývalý šéf SIS Šafárik vypovedal na NAKA v kauze Dobytkár
Zdielať na

Bývalý šéf SIS Šafárik vypovedal na NAKA v kauze Dobytkár

BRATISLAVA / Exriaditeľ SIS-ky Anton Šafárik mal údajne varovať podnikateľa Martina Kvietika, aby si vyčistil svoj mobil predtým, než skončí v putách. Pripomeňme, že oligarcha je stíhaný na slobode v úplatkárskej 10 miliónovej kauze Dobytkár. Šafárik mal v tejto veci dnes vypovedať aj na Národnej kriminálnej agentúre. Svoje tvrdenia o operatívnych informáciách určených pre Kvietika však poprel.

Podľa informácií TV JOJ Šafárik sa mal vyjadriť k tvrdeniam kajúcnika Borisa Beňu v súvislosti s únikmi informácií smerom k finančníkovi Martinovi Kvietikovi. Kvietik vystupuje v kauze Dobytkár. Šafárik poprel Beňove tvrdenia pred vyšetrovateľom NAKA s tým, že ani on žiadne operatívne informácie Kvietikovi neposkytoval. 

Bývalý riaditeľ SIS Anton Šafárik prišiel vypovedať ako svedok v kauze Dobytkár približne okolo desiatej hodiny doobeda. Odchádzal po hodine výsluchu, avšak zadným vchodom, aby sa vyhol novinárskym otázkam. V pozícii svedka v rámci tejto kauzy je i bývalý SISkár Boris Beňa, ktorý prednedávnom vyzradil informácie o vyšetrovaní. Údajne vypovedal, že nebohý policajný prezident Milan Lučanský a Anton Šafárik mali varovať finančníka Martina Kvietika z firmy Slavia Capital o tom, že polícia preveruje jeho aktivity v agrobiznise. Práve Beňova výpoveď mala za následok prítomnosť Šafárika v budove policajného Prezídia. Ako ich spochybnil už sa obhajca Norberta Bödöra vyjadrovať nechcel. Podozrenia o vyzradení policajných aktivít odmieta nielen Anton Šafárik, ale aj Martin Kvietik, ktorý zároveň popiera svoju vinu. Podľa doterajšieho vyšetrovania peniaze zo schválených dotácií z eurofondov sa podľa aktuálnych obvinení mali rozdeľovať medzi lobistov, sprostredkovateľov až po oligarchov. "Vzhľadom na prebiehajúce prípravné konanie nebude ÚŠP v predmetnej trestnej veci poskytovať bližšie informácie," informoval hovorca generálnej prokuratúry, Dalibor Skladan. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy