Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Obvinených z prípravy vraždy bývalého starostu Marianky, zobrala sudkyňa do kolúznej väzby
Zdielať na

Obvinených z prípravy vraždy bývalého starostu Marianky, zobrala sudkyňa do kolúznej väzby

BRATISLAVA / Podľa informácií TV JOJ po pondelkovom zásahu NAKA v Dúbravke, v rodinnom dome podnikateľa v stavebníctve a v rozsiahlom rezidenčnom súkromnom objekte v Záhorskej Bystrici, vyšetrovacie orgány obvinili zo zločinu úkladnej vraždy v štádiu prípravy dve osoby.

Podľa zdroja TV JOJ vyšetrovateľ pre obvinených spracuje návrh na väzbu. Plánovanou obeťou úkladnej vraždy mal byť podľa TV JOJ už bývalý starosta obce Marianka. Michal Mularčík, obhajca obvineného Kamila B., pre webový portál Noviny. sk poskytol krátku reakciu: “Môj klient proti uzneseniu o vznesení obvinenia podal sťažnosť. Keďže nemám mandát od klienta vec ďalej komentovať, je to všetko, čo k veci môžem uviesť.”

​Dušan Statelov už čelil závažným útokom na svoj majetok a vyhrážaniu

Starostovi vyhorelo auto aj maštaľ. Vtedy uviedol, že útok môže mať súvis s ich bojom proti neregulovanej výstavbe v Marianke. Jeho podozrenia podporili aj tvrdenia niektorých poslancov.
"Mám indície, že niekto sa vyľakal, že sú ohrozené výnosy z jeho investícií a to je môj dojem. Má to súvis s tým, že mám v pláne žiadať od stavebníkov dodržiavanie regulatívov územného plánu a nepovolovať výstavbu nesmierne hustú, ktorá do Marianky nepatrí," uviedol starosta obce Dušan Statelov. 
"Dozorujúci prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal 30. 3. 2021 na Špecializovaný trestný súd návrh na vzatie do väzby 2 obvinených osôb – K. B. a R. B. z dôvodu možného pokračovania v trestnej činnosti a z dôvodu možného ovplyvňovania svedkov," vyjadrila sa hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry, Jana Tökölyová.

Jedným zo zadržaných je osoba známa v prostredí bratislavských developerov. Podnikateľove okolie pochybuje, že by sa k takej aktivite vôbec uchýlil. Obhajcovia oboch obvinených sa pred poludňajším rozhodovaním o žiadosti prokurátora na väzobné stíhanie ich klientov vyjadrovať nechceli. Kto v príprave vraždy je objednávateľom, sprostredkovateľom a kto mal likvidáciu Dušana Statlova vykonať vyšetrovacie orgány zatiaľ nezverejnili. Vyšetrovacie orgány chcú obvinených z prípravy vraždy bývalého starostu Marianky držať vo väzbe aj pre obavy z možného pokračovania v trestnej činnosti. 

O väzobnom návrhu rozhodovala sudkyňa pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku Ružena Sabová. Obvinených polícia predviedla na výsluch, ktorý začal o 14:30. Obvinených z prípravy vraždy starostu Marianky, ktorý sa vzdal funkcie pre mafiánske praktiky, zobrala sudkyňa pre prípravné konanie do kolúznej väzby.

 Na mieste bol náš reportér Andrej Zavřel, ktorý mapoval dianie na Špecializovanom trestnom súde.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy