Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Matku zabil jednou ranou a niekoľko dní ju polieval dezinfekciou. Štyridsaťročný Štefan už pozná svoj trest
Zdielať na

Matku zabil jednou ranou a niekoľko dní ju polieval dezinfekciou. Štyridsaťročný Štefan už pozná svoj trest

KOŠICE / Ženu zabil jej vlastný syn jedinou ranou do krku. Niekoľko dní ju dokonca polieval dezinfekciou, aby nezapáchala. Dnes vyhlásil, že je vinný, celý skutok oľutoval a vypočul si rozsudok. Namiesto doživotia, ktoré mu hrozilo, si za mrežami odsedí 14 rokov.

Obžalovaný Štefan V., ktorý v októbri minulého roka zavraždil svoju matku v byte v Moldave nad Bodvou sa postavil pred sudcu Okresného súdu v Košiciach. 

Skutok sa stal v jednom z bytov na 8. poschodí. 40-ročný Štefan, ktorý sa vačšinou zdržiaval v Čechách, svoju matku zavraždil jediným pichnutím noža do krku.

"Krk odrezal mame a tam je na stoličke od nedele," povedala v minulosti pre TV JOJ suseda.

Akonáhle polícia otvorila dvere bytu, naskytol sa im hrozný pohľad. Pani Helena sedela na stoličke prikrytá paplónom a dekou v kaluži krvi a zjavne mŕtva už dlhší čas. Páchateľ, pravdepodobne kvôli zápachu, polieval telo niekoľko dní dezinfekciou. Po celý čas bol však s mŕtvou matkou v byte sám. Dnes 40-ročný syn nebohej ženy vinu priznal a celý skutok oľutoval.


"Rozsudok prijímame tak ako som uviedol v záverečných rečiach môj mandant spáchal tento protiprávny skutok v afekte, následne priznal svoju vinu, oľutoval skutok, žiaľ život už nevie vrátiť," skonštatoval obhajca odsúdeného Ladislav Mikluš.

Mužovi spočiatku hrozil 20 až 25 ročný trest alebo doživotie. Obhajca však navrhol siahnuť pod dolnú hranicu sadzby a zdôvodnil to aj prevahou poľahčujúcich okolností, ako napriklad doterajšia beztrestnosť.

"Udelil mu trest odňatia slobody na 14 rokov nepodmienečne. Na výkon tohto trestu ho zaradil do ústavu na výkon trestu odňatia slobody so stredným stupňom stráženia," informovala hovorkyňa košických súdov Anna Pančúrová.

Ani jedna zo strán sa neodvolala a tak rozsudok je právoplatný. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy