Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Zoroslav Kollár aj Vladimír Pčolinský zostávajú vo väzbe
Zdielať na

Zoroslav Kollár aj Vladimír Pčolinský zostávajú vo väzbe

BRATISLAVA / Senát Najvyššieho súdu SR na dnešnom neverejnom zasadnutí zrušil uznesenie Špecializovaného trestného sudu vo veci obvineného Zoroslava K., ktorým vyhovel jeho žiadosti o prepustenie z väzby a nahradil väzbu obvineného písomným sľubom obvineného, dohľadom probačného a mediačného úradníka a peňažnou zárukou 100 tis. eur.

Najvyšší súd SR pri konštatovaní dôvodov kolúznej a preventívnej väzby sám rozhodol tak, že žiadosť obvineného o prepustenie z väzby na slobodu zamietol a väzbu obvineného nenahradil žiadnym z navrhovaných spôsobov.

Senát na dnešnom neverejnom zasadnutí o sťažnosti obvineného Vladimíra P., proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu zo 14. marca 2021, rozhodol tak, že napadnuté uznesenie zrušil a sám rozhodol o vzatí obvineného Vladimíra P. do väzby z dôvodu podľa § 71 ods. 1 písm. b) Trestného poriadku.

Rozdielne oproti prvostupňovému rozhodnutiu nezistil dôvody preventívnej väzby. Súčasne rozhodol o zamietnutí žiadosti obvineného Vladimíra P. PhD. o nahradenie väzby prevzatím záruky za ďalšie správanie obvineného dôveryhodnými osobami , písomným sľubom, dohľadom probačného a mediačného úradníka, ako aj peňažnou zárukou. 

"By možno tento kolúzny dôvod väzby nebol konštatovaný. A som prekvapená, že tak neurobili. A tieto úkony naplánovali až potom, čo bol podaný návrh na vzatie do väzby. Dokonca len jeden úkon bol vykonaný a druhý nie," hovorí právna zástupkyňa Pčolinského Eva Mišíková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy