Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Zlatica Kušnírová má tri roky po brutálnej vražde dcéry dôvod žiť: Je z nej opäť mama
Zdielať na

Zlatica Kušnírová má tri roky po brutálnej vražde dcéry dôvod žiť: Je z nej opäť mama

PREŠOVSKÝ KRAJ / V nedeľu to už budú tri roky, čo Slovensko zasiahla vražda novinára a jeho snúbenice. Matka zavraždenej archeologičky Martiny v súčasnosti drží na rukách bábätko presne tak ako kedysi svoju dcéru po narodení. Nový člen domácnosti pani Zlatici aspoň trochu pomáha nemyslieť na to, čo sa stalo.

Tretie výročie chladnokrvnej vraždy prežije pani Zlatica spomienkou na vlastnú dcéru a jej nastávajúceho zaťa, no už len pohľadom na zarámované fotografie. S tým, čo sa stalo sa nikdy nezmieri. Ale v týchto dňoch do jej života prišiel niekto, vďaka komu aspoň na malú chvíľu príde na iné myšlienky. Pani Zlatica je totiž profesionálnym rodičom, ktorý popri svojich deťoch vychoval i nejedno, ktoré mu bolo zverené. Aktuálne sa teší 8-mesačnému dievčaťu s tmavými očami. "Keď ju zoberiem a my sa tak poľubkáme a jej poviem, že ty moja malá bombuľka. A som rada, že to je dievčatko, už teraz sa teším na leto, na šatičky, na copíky," povedala Zlatica Kušnírová, matka zavraždenej Martiny Kušnírovej.

Aj tri roky po vražde chodí pani Zlatica na hrob svojej dcéry každý deň. Ak nie je doma, poprosí niekoho, aby zapálil sviečku a ona sa na diaľku pomodlí. Vždy ale keď môže, ide sama a nad hrobom sa s Martinou vždy rozpráva. "A na druhej sa strane sa potom pomodlím. Bože, nechcem pomstu, chcem spravodlivosť, ty vieš kto, kde a ako, nechám to v tvojich rukách," vyjadrila sa Kušnírová.

To nebola len surová vražda novinára a jeho snúbenice, ale vražda dvoch nevinných mladých ľudí, ktorí plánovali spoločný život. Svoje áno si chceli povedať v kostole v Prešove. Plány im prekazila chladnokrvná ruka vraha. V nedeľu 21. februára bude ale v inom kostole na východe, vo Veľkom Šariši za Jána a Martinu spomienková omša. Pre aktuálne pandemické opatrenia však na nej nebudú nielen Kuciakovci, ale ani Martinina mama. "Svätá omša bude len pán farár s miništrantami, ale tak aj oni, aj my sa pomodlíme doma," dodala Kušnírová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy