Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Na strednom Slovensku zaútočil na turistu medveď. V tomto čase by mal ešte spať
Zdielať na

Na strednom Slovensku zaútočil na turistu medveď. V tomto čase by mal ešte spať

OKRES BANSKÁ ŠTIAVNICA / Prechádzka neďaleko Kozelníka pri Banskej Štiavnici sa skončila útokom medveďa. Zviera malo vyskočiť na 27-ročného muža a ťahať ho po zemi asi 20 metrov. Mladík si aj napriek zraneniam dokázal sám privolať pomoc mobilom a išiel záchranárom naproti. Hospitalizovali ho v nemocnici v Žiari nad Hronom.

Prechádzka v lese sa mu takmer stala osudnou. Muž (27) z Kozelníka sa vybral do hory, že by mohol o tomto čase stretnúť medveďa, to mu ani nenapadlo. Zviera ho malo prekvapiť a zaútočiť neďaleko lesnej cesty. Dolu svahom ho ťahal asi 20 metrov a potom ho pustil. "Chalan bol v lese na prechádzke, v lese sú medvede, ale som nepočul, že by takto skočil na dakoho," hovorí obyvateľ obce Kozelník. 

Medveď mal utiecť po útoku do lesa a mladík si zavolal pomoc sám.Do lesa vyrazili aj hasiči na štvorkolkách. Zranený muž sa ale medzitým dokázal sám dostať k hlavnej ceste.

"Vlastnými silami sa dostal k ceste, kde ho našla naša posádka, ošetrili ho. Bol v stabilizovanom stave a pri vedomí," informuje hovorkyňa OS ZZS  Alena Krčová. Mladého muža previezli do nemocnice v Žiari nad Hronom. "Pacient utrpel viaceré tržné poranenia, jeho zdravotný stav je stabilizovaný," informuje komunikačná špecialistka z Nemocnice Jana Fedáková .


Medveď mal byť o tomto čase ešte uložený na zimný spánok, to, že naňho môže začiatkom februára natrafiť turista je prekvapením. Mladý muž na dnešnú prechádzku zrejme tak skoro nezabudne. "Zima bola slabšia, medveď sa zobúdza, kedysi spali do konca marca, teraz to už neplatí, snehová pokrývka už nie je," hovorí poľovník Oto Hudec. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy