Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Večerný požiar v Šalkovej na okraji Banskej Bystrice: Pár stihol uniknúť v poslednej chvíli. Prišiel o strechu nad hlavou
Zdielať na

Večerný požiar v Šalkovej na okraji Banskej Bystrice: Pár stihol uniknúť v poslednej chvíli. Prišiel o strechu nad hlavou

ŠALKOVÁ / Večerný požiar v Šalkovej na okraji Banskej Bystrice. Zhorela tam záhradná chatka, v ktorej býval starší pár. Muž so ženou stihli pred plameňmi uniknúť doslova v poslednej chvíli. Prišli však o všetko čo tam mali. Zásah hasičov komplikoval ťažký prístup, s technikou sa k chatke nedalo dostať.

Večer si chceli zakúriť v piecke, no oheň sa tentokrát vymkol spod kontroly. Dvojicu, ktorá v záhradnej chatke na okraji Banskej Bystrice bývala, pripravil oheň o strechu nad hlavou. Oheň sa podľa všetkého rozšíril z piecky do okolia, po stenách sa rýchlo šíril po polystyréne, ktorým boli obložené. "Tu sme boli dolu, dvere otvorené a zrazu začalo dymiť, išlo to po kábloch a zrazu sa oheň ukázal. Zrazu dym a zo zásuviek, ktoré sú mŕtve, po kábloch to išlo po stenách a polystyrén sa chytil,"  opísal obyvateľ chatky.


Bolo to nad ich sily. Do Šalkovej prišli pomáhať hasiči s technikou. Cisterny s vodou sa tam nedostali. Zostali na ceste, desiatky metrov od záhradnej chaty. Hasiči si nadpojili dlhé metre hadíc a tak dostali vodu až k miestu požiaru."Po príchode na miesto zásahu bolo zistené, že sa jedná o  požiar v druhom štádiu horenia. Jednalo sa o požiar záhradnej chatky, ktorý vznikol od vykurovacieho telesa. V budove sa nikto nenachádzal. Dve osoby boli mimo budovy a neboli ani zranené," povedal veliteľ zásahu  František Horál.




Dvojica, ktorá tam bývala vyviazla bez zranení, šťastím bolo, že bezpečne unikli pred plameňmi. Vnútri ale zhorelo všetko čo tam nechali, vyniesť už nestihli ani svoje osobné veci. Príčiny požiaru bude zisťovať hasičský vyšetrovateľ, chatka je však po veľkom ohni prakticky neobývateľná.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy